Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΔήμος Θέρμου: Η αντιπολίτευση απαντά για την έλλειψη απαρτίας στο δημοτικό συμβούλιο

Δήμος Θέρμου: Η αντιπολίτευση απαντά για την έλλειψη απαρτίας στο δημοτικό συμβούλιο

“Σχετικά με την ανακοίνωση της Παράταξης της Δημοτικής πλειοψηφίας του Δήμου Θέρμου,   με την οποία προσπαθεί  να επιρρίψει την ευθύνη για τη ματαίωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023, λόγω έλλειψης απαρτίας, στις παρατάξεις της δημοτικής Αντιπολίτευσης που, δήθεν, συνωμότησαν για να υπονομεύσουν  το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου και το έργο του Δήμου, έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:

  1. Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο και συνεννόηση για την απουσία των δημοτικών συμβούλων από τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Άλλωστε, την Αντιπολίτευση συγκροτούν 4 δημοτικές παρατάξεις, με διαφορετικές πολιτικές αναφορές και επιπλέον υπάρχουν και 2 ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ευχαριστούμε, βέβαια, τον γράφοντα την ανακοίνωση της πλειοψηφίας, γιατί αναγνωρίζει  ότι  και στον  δικό μας Δήμο  υπάρχουν εκλεγμένοι που συζητούν και έχουν διαφορετική λογική και πρακτική από τη δική τους,  που είναι παρωχημένη  και άλλης εποχής.
  2. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προγραμματίζει «fast track» συνεδριάσεις, κατά το δοκούν και δεν τηρεί την υπόσχεση ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα γίνονται την τελευταία Παρασκευή του μήνα, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να προγραμματίζουν τις υποχρεώσεις τους και να έχουν το χρόνο για τη μελέτη των εισηγήσεων και το σχετικό ενημερωτικό υλικό της συνεδρίασης.  Υπάρχουν  Δημοτικοί Σύμβουλοι  που  ενημερώνονται, έχουν απόψεις και θέσεις  και  δεν πηγαίνουν  στις συνεδριάσεις  του κορυφαίου οργάνου  διοίκησης του Δήμου  για να συμφωνήσουν  με την πρόταση του ενός.
  3. Τα θέματα της συγκεκριμένης συνεδρίασης της Δευτέρας, κοινοποιήθηκαν στους δημοτικούς συμβούλους, αργά το βράδυ της Πέμπτης, 23/3 και έπρεπε να τα μελετήσουμε  μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια των 3 ημερών,  με αργίες και την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
  4. Το θέμα της παραίτησης  του Προέδρου του Ο.Κ.Π.Α.Π.ΔΗ.Θ  κ. Γεωργίου Γλαβά,  που μπήκε Εκτός Ημερήσιας  Διάταξης,  ήταν  προφανώς για να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση. Η παραίτηση του κ. Γλαβά που απευθύνονταν προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου έχει ημερομηνία 23/3/2023 και η πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ.  στάλθηκε το βράδυ  της ίδιας ημέρας, άρα,  θα μπορούσε να συμπεριληφθεί  στα θέματα  της ημερήσιας  διάταξης, αλλά  το ζύμωμα  της  αποτυχημένης  διοίκησης  καθυστερούσε,  γιατί στις 24/3/2023  υπέβαλε την παραίτησή του και  ο Αντιπρόεδρος  κ. Κων/νος  Παπαθανασόπουλος. Προφανώς,  τότε, εγκρίθηκε  η αίτησή του. Σκεφτείτε το   βαθύ αυτοδιοικητικό  πεδίο στον ημιορεινό Δήμο Θέρμου.
  5. Το ταξίδι αναψυχής του κ. Δημάρχου στην Αμερική είναι προσωπική του επιλογή, απόλυτα σεβαστή και δεν επηρεάζει τους θεσμούς και τις λειτουργίες  των συλλογικών οργάνων του Δήμου, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, για το οποίο υπάρχει η σχετική νομοθετική πρόβλεψη για  την απουσία του Δημάρχου. Αν  αφορούσε στο Δήμο,  έπρεπε  να υπάρχει  ατζέντα θεμάτων  και υπόμνημα για Ομογενείς της  περιοχής επίσκεψης που θα ήταν  γνωστό  στους  Δημοτικούς  Συμβούλους. Παρόλα  αυτά,  εμείς  να ευχηθούμε  στον κύριο  Δήμαρχο  καλή  διαμονή  στην Αμερική,  που τόσο επιθυμούσε να επισκεφτεί.

Οι δημοτικές παρατάξεις μείζονος & ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θέρμου

  • Αξιοπιστία & Προοπτική για Το Δήμο Θέρμου.
  • Αλλαγή Πορείας Στο Δήμο Θέρμου
  • Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία: Ενότητα & Συνευθύνη στο Δήμο Θέρμου
  • Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Θέρμου”

Η υπόθεση….

Δήμος Θέρμου: Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας το Δημοτικό Συμβούλιο

Για πράξη θεσμικής απαξίωσης έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Θέρμου σχολιάζοντας την απουσία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων από το δημοτικό συμβούλιο, που τελικά δεν συνεδρίασε λόγω μη απαρτίας (τη Δευτέρα 27/03/2023).

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, «προφανώς έγινε κατόπιν σχεδίου, μη σεβόμενοι μάλιστα και την απουσία του Δημάρχου σε προγραμματισμένο από πολλούς μήνες ταξίδι στην ομογένεια των ΗΠΑ».

Ακόμα, η ανακοίνωση ανάφερε: «Ως δημοτική πλειοψηφία δηλώνουμε ότι παραμένουμε έμπρακτα αταλάντευτα προσανατολισμένοι στον δρόμο της αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής προς όφελος του τόπου και των πολιτών και κάθε είδους αντιλήψεις, συμπεριφορές ή πρακτικές, οι οποίες παραπέμπουν σε παρεμπόδιση του έργου του Δήμου μας ή σε απαξίωση των θεσμικών λειτουργιών, τις καταδικάζουμε απερίφραστα ως μη αποδεκτές και όλους όσοι μετέρχονται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών».

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ