Δράσεις της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου

Η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου (ΦΙΛ.Ο.Α.) συνεχίζοντας τον αγώνα στήριξης των αδέσποτων ζώων του τόπου μας ενημερώνει για τις δράσεις της:

  • Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Στις 5 και 6  Δεκεμβρίου 2019 στον χώρο της Παλιάς Λαχαναγοράς θα γίνει χριστουγεννιάτικο bazaar με χειροποίητα βιολογικά γλυκά, ποτά, κούπες, κοσμήματα, όμορφες διακοσμητικές κατασκευές, ιδανικά για χριστουγεννιάτικα δωράκια. Όλα είναι προσφορές εθελοντών της ΦΙΛ.Ο.Α. και των επαγγελματιών της πόλης μας.

  • Ημερολόγιο 2020

Μέσα στις σελίδες του θα παρακολουθήσουμε το διαχρονικό ταξίδι της συμπόρευσης ανθρώπου-σκύλου. 25.000 χρόνια μαζί, μια σχέση που άντεξε στον χρόνο και γίνεται όλο και πιο δυνατή! Καθώς εξελίσσεται ο άνθρωπος, αλλάζει δίπλα του και ο σκύλος. Προσαρμόζεται για να βοηθήσει τον άνθρωπο! Από κυνηγός και τσοπάνης γίνεται βοηθός-οδηγός, αστυνόμος, διασώστης, βοηθός διαβητικού, θεραπευτικής επίσκεψης, και πολλά ακόμη … που θα τα δούμε στο ημερολόγιο. Παράλληλα θα γνωρίσουμε τα αδέσποτα σκυλάκια μας! Θα μας συστηθούν! Θα μας δείξουν τις ικανότητές τους. Γιατί έχουν, και μάλιστα πολλές, κι ας γεννήθηκαν μόνα.

  • Προγραμματισμός ενημερωτικών επισκέψεων στα σχολεία

«Ποια η αξία του ζωικού βασίλειου, τι προσφέρουν τα ζώα συντροφιάς στον άνθρωπο, πώς θα είμαστε ασφαλείς κοντά σε ένα ζώο, γιατί κακοποιούνται ή εγκαταλείπονται τα ζώα;». Με παιδαγωγικό τρόπο, μέσα από προβολή ταινίας, παιχνίδια γνώσεων και συζήτηση, ειδική ομάδα εθελοντών ενημερώνει, προβληματίζει και ευαισθητοποιεί τους αυριανούς πολίτες.

  • Δημιουργία σελίδας στο Facebook με τίτλο «Τα κουταβάκια της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου ή @agriniopuppies» Σκοπός της σελίδας είναι η προώθηση της υιοθεσίας των αδέσποτων που φροντίζει η Φιλοζωική.

“Αγαπητοί φίλοι, η ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να βρει εσωτερική ηρεμία και να επιστρέψει στη φύση, τον έχει φέρει πιο κοντά στα ζώα συντροφιάς. Όμως, η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή οδήγησε στην έκρηξη του πληθυσμού τους και πολλά από αυτά στον δρόμο, να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετήσουμε μια υπεύθυνη στάση απέναντι στα ζώα συντροφιάς είτε ως ιδιοκτήτες ζώου είτε ως Πολιτεία. Ως αγρινιώτικη κοινωνία οφείλουμε να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, ανθρωπιά και σοφία” αναφέρει η ανακοίνωση της Φιλοζωικής Οργάνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *