Δυτική Ελλάδα: Απονομή Αστυνομικού μεταλλίου στον Ανθυπαστυνόμο Γ. Παπαχριστόπουλο

Το Αστυνομικό Μετάλλιο απονέμεται στον τιμώμενο αστυνομικό με Προεδρικό Διάταγμα της Α.Ε. τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιου Παυλόπουλου

Σήμερα, (14-7-2020) και ώρα 11.00, στην Λέσχη, του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή επίδοσης Αστυνομικού Μεταλλίου, μετ΄ αντίστοιχου διπλώματος  «Αστυνομικός Σταυρός», στον Ανθυπαστυνόμο Γεώργιο  Παπαχριστόπουλο.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο «Αστυνομικός Σταυρός» απομενήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, διότι την 10/3/2014 στην Κλειτορία Αχαίας, εκτελώντας διατεταγμένη Υπηρεσία εξέθεσε αποδεδειγμένα την ζωή του σε άμεσο και προφανή κίνδυνο σε ένοπλη συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά.

Η επίδοση του Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος Ταξίαρχο Απόστολο Μαρτζακλή, ενώ το Προεδρικό Διάταγμα αναγνώσθηκε από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμο Β΄ Ιγνάτιο Τριανταφύλλου.

Δηλώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της ειδικής τελετής ο Περιφερειακός Διευθυντής τόνισε μεταξύ άλλων:

«……Η απονομή του αστυνομικού μεταλλίου Αστυνομικός Σταυρός, πραγματοποιείται έπειτα από απόφαση του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.  Προκοπίου Παυλόπουλου.

Ειδικότερα, στις 10/3/2014 στην Κλειτορία, Αχαΐας σε υποκατάστημα  Τράπεζας, ο τιμώμενος αστυνομικός, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία και λειτουργώντας με απαράμιλλο ζήλο και ανδρεία, έθεσε τον εαυτόν του αποδεδειγμένα σε κίνδυνο ζωής και συνεπλάκη με ένοπλους δράστες ληστείας.

Ο τιμώμενος αστυνομικός στην προσπάθεια του να αφοπλίσει τους δράστες, τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά ενός από αυτούς με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του.

Αγαπητέ Γεώργιε,

Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας, θέλω να σου εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες και τα ειλικρινή συγχαρητήρια, διότι υπερασπίστηκες με σθένος και αυταπάρνηση τη Δημόσια Ασφάλεια θέτοντας την ζωή σου σε κίνδυνο….»

Ποιοι παραβρέθηκαν

Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών.

Παράλληλα, στην τελετή παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι:

  • Επίτιμος Επιθεωρητής Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος ε.α Ανδρέας Αποστολόπουλος
  • Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Γεώργιος Μιχαλόπουλος & ο Ά Βοηθός του, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Κυριακόπουλος
  • Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Κωνσταντίνος Σακελλαρίου
  • ΓΓ της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Χρήστος Αμτζόπουλος
  • Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας & Πυροσβεστικού Σώματος ΝΔ Ελλάδας Νικόλαος Μητρόπουλος
  • Πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων πρώην Χωροφυλακής & Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Αχαΐας Κωνσταντίνος Βοργιάς
  • Αντιπρόεδρος Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομικών Αστυνομίας Πόλεων & Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Αχαΐας ο Άγιος Μηνάς Αντιστράτηγος ε.α Ευσταθία Γιαννιά
  • Πρόεδρος Τοπικής Διοίκησης Αχαΐας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Αναστάσιος Νικολάου
  • Διευθυντές και Διοικητές όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.
  • Επίσης, την ειδική τελετή απονομής του Αστυνομικού Μεταλλίου τίμησαν με την παρουσία τους η οικογένεια, οι γονείς, συγγενείς και φίλοι του τιμώμενου αστυνομικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *