Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΑστυνομικά ΝέαΔυτική Ελλάδα: Εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και του...

Δυτική Ελλάδα: Εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος 

Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την «Ημέρα της Αστυνομίας», που γιορτάζεται την 20 Οκτωβρίου, μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, τόσο στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, όσο και στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, στην Πάτρα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος και την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, έχουν προγραμματισθεί οι παρακάτω εκδηλώσεις :

1.Στις 18:00 ώρα της 19-10-2019, Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός, με αρτοκλασία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Γηροκομείου.

2.Στις 10:30 ώρα της 20-10-2019, θα τελεσθεί Δοξολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας, ενώ θα αναγνωστεί και η ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

3.Μετά τη δοξολογία, θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, πραγματοποιούνται κοινωφελείς δράσεις με εθελοντική συμμετοχή του προσωπικού της Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιείται μέχρι και σήμερα 18-10-2019, εθελοντική αιμοδοσία στον 5ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα, από την οποία οι μισές φιάλες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν σε παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία και οι υπόλοιπες στην Τράπεζα Αίματος του Σώματος.

Σημειώνεται ότι η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας προς το κοινωνικό σύνολο.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ