Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΔυτική Ελλάδα: Ο Γιάννης Λύτρας επικεφαλής της παράταξης “Δικαίωμα στην Πρόοδο” μετά...

Δυτική Ελλάδα: Ο Γιάννης Λύτρας επικεφαλής της παράταξης “Δικαίωμα στην Πρόοδο” μετά την αποχώρηση Κατσιφάρα

Ο Aιτωλοακαρνάνας Γιάννης Λύτρας είναι ο νέος επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης της Δυτικής Ελλάδας «Δικαίωμα στην Πρόοδο» μετά την πρόσφατη αποχώρηση του Απόστολου Κατσιφάρα.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα  στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας όπου και ψήφισαν οι 16 εκλεγμένοι  Περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης.

Ο Γιάννης Λύτρας εξελέγη με 8 ψήφους  έναντι 5 ψήφων που έλαβε ο συνυποψήφιός του από την Αχαΐα, Κώστας Καρπέτας ενώ υπήρξαν και τρία λευκά.

Ποιος είναι ο Γιάννης Λύτρας

  • Γεννήθηκε στην Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας. Από το 1985 μένει μόνιμα στο Αγρίνιο. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. με ειδίκευση στα συγκοινωνιακά και υδραυλικά έργα.
  • Είναι μηχανικός στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Εργάστηκε ως καθηγητής εφαρμογών στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας και διετέλεσε προϊστάμενος του τμήματος Ελέγχου Προμετρητικών και Επιμετρητικών στη Διεύθυνση Εκτέλεσης Δημοσίων Έργων Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
  • Επέβλεψε την εκτέλεση πολλών έργων, κτιριακά, οδοποιίας και λιμενικά.
  • Από την ίδρυση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκλέχτηκε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος για τέσσερις τετραετίες.
  • Διετέλεσε Αντινομάρχης με αρμοδιότητα τον Δευτερογενή τομέα και στη συνέχεια Αντινομάρχης με αρμοδιότητα τον Πρωτογενή τομέα, τα εγγειοβελτιωτικά έργα και την πολεοδομία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
  • Από το 1997-2004 διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.) καθώς και μέλος της διοίκησης της Γενικής Εταιρείας Μελετών και Εκμεταλλεύσεων (Γ.Ε.Μ.Ε.).
  • Διετέλεσε μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.) και πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης και Εργασιακών Θεμάτων της Ε.Ν.Α.Ε., πρόεδρος του Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου, πρόεδρος Εκπαιδευτικών Τ.Ε.Ι. επί σειρά ετών, ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Νομού Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
  • Διετέλεσε μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Κ.Ε.Δ.Ε.
  • Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & δικτύων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ