Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΔυτική Ελλάδα: Συνεδρίασε η Περιφερειακή επιτροπή υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,...

Δυτική Ελλάδα: Συνεδρίασε η Περιφερειακή επιτροπή υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαρ.Μπονάνου

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου 2024, η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου, με σημαντικά θέματα που έχουν σχέση μεταξύ των άλλων με την πραγματοποίηση δράσεων που ενισχύουν το κοινωνικό και πολιτιστικό «αποτύπωμα»  αλλά και την υλοποίηση μελετών και έργων  που αποσκοπούν στη βελτίωση των υποδομών της Περιφέρειάς μας.

Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε 39  θέματα προς συζήτηση, που αφορούν έργα και παρεμβάσεις και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, η  Περιφερειακή Επιτροπή ομόφωνα ενέκρινε την υλοποίηση του έργου για την διαχείριση της παράκτιας ζώνης σε παραθαλάσσιες περιοχές – παραλία  Καλαμακίου Δυτικής Αχαΐας, προϋπολογισμού 280.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE-IP  Adaptin LIFE17.

Σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο η κατακύρωση του διαγωνισμού αυτού αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα λειτουργήσει ως «πιλότος» για την υλοποίηση έργων που αφορούν στην προστασία των ακτών από την κλιματική αλλαγή και τη διάβρωση.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ