Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑστυνομικά ΝέαΈκλεβαν αγροτικά οχήματα κατά «παραγγελία» των κλεπταποδόχων

Έκλεβαν αγροτικά οχήματα κατά «παραγγελία» των κλεπταποδόχων

Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα – Αναζητούνται ακόμα 9 μέλη της σπείρας

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονταν και δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών αγροτικών φορτηγών.

Για την υπόθεση υλοποιήθηκε χθες την Τετάρτη σε Αχαΐα και Ηλεία, από το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Πατρών και Πύργου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηλείας και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν προχθές σε Αμαλιάδα, Πάτρα και Αίγιο, πέντε ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 18, 20, 27, 27 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα αδικήματα  της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Επίσης, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ακόμη εννέα ημεδαπών ανδρών, ηλικίας από 20 έως 33 ετών, μελών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του 31χρονου αρχηγού της, οι οποίοι βαρύνονται με τις ίδιες κατηγορίες και αναζητούνται για να συλληφθούν.

Δικογραφίες για κλεπταποδοχή

Επιπλέον, έχει σχηματιστεί σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, ηλικίας από 17 έως και 29 ετών, δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, εξιχνιάστηκαν συνολικά 17 κλοπές, που είχαν διαπράξει οι δράστες, από τον Μάρτιο του έτους 2017 έως και τον Μάρτιο του έτους 2018, στην Αμαλιάδα, στον Πύργο, στη Γαστούνη, στα Λεχαινά, στη Μανωλάδα, στο Νεοχώρι Κυλλήνης, στην Πάτρα, στη Δυτική Αχαία και στο Αίγιο.

Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί εξιχνίασαν 11 κλοπές αγροτικών φορτηγών, 4 κλοπές σε καταστήματα και 2 κλοπές σε οικίες.

Η μεθοδολογία των δραστών

Επισημαίνεται, ως προς την μεθοδολογία των δραστών, ότι διέπρατταν τις κλοπές των αγροτικών φορτηγών, έναντι χρηματικής αμοιβής και έπειτα από «παραγγελίες» που λάμβαναν από τους κλεπταποδόχους, οι οποίοι τους ζητούσαν συγκεκριμένους τύπους και μάρκες οχημάτων.

Στη συνέχεια, οδηγούσαν τα κλεμμένα οχήματα σε αυτοσχέδια συνεργεία, όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν, τα έβαφαν σε διαφορετικό χρώμα και τα πουλούσαν ως ανταλλακτικά, είτε τα πουλούσαν ολόκληρα.

Σε μια από τις περιπτώσεις, οι δράστες αφού έκλεψαν φορτηγό  στη Γαστούνη μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στην ίδια περιοχή, όπου προσέκρουσαν με το κλεμμένο όχημα στην πρόσοψη του καταστήματος και στη συνέχεια αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ