Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΑστυνομικά ΝέαΕξιχνιάστηκαν κλοπές κοσμημάτων από οικίες στην Ηλεία

Εξιχνιάστηκαν κλοπές κοσμημάτων από οικίες στην Ηλεία

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων για διακεκριμένες κλοπές

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, τρεις υποθέσεις κλοπών κοσμημάτων, που διαπράχθηκαν  το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, σε οικίες σε περιοχές, του Πύργου Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, σε βάρος επτά ατόμων, από τα οποία τα τρία είναι ανήλικα αγόρια, ενώ τα πλήρη στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας με διαφορετικούς ρόλους και σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση, ανά περίπτωση, μετέβαιναν με αυτοκίνητο  σε οικίες που βρίσκονταν στα προάστια της πόλης του Πύργου και διέπρατταν κλοπές κοσμημάτων.

Οι δράστες εισέρχονταν στο εσωτερικό των οικιών παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, πόρτες ή παράθυρα, ενώ την ίδια στιγμή συνεργός τους, τους ανέμενε σε αυτοκίνητο πού βρισκόταν κοντά στην οικία – στόχο.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου προέκυψε ότι οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει από τις 3 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Ιουλίου 2020, τρεις κλοπές σε οικίες, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα ( κυρίως χρυσά ) και χρήματα με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 8.500 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ