Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΕκτός παράταξης Παπαναστασίου ο Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος

Εκτός παράταξης Παπαναστασίου ο Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος

Την αποχώρηση του από την παράταξη Παπαναστασίου ανακοίνωσε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου κ. Κωνσαντίνος Κιτσοπάνος κατά την διάρκεια της πρώτης ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Αγρινίου.

Συγκεκριμένα ο Κ.Κιτσοπάνος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ζήτησε τον λόγο για να αναφερθεί στο ζήτημα της ΔΕΥΑ Αγρινίου και την παράνομη παροχή νερού που εντοπίστηκε από την ΔΕΥΑΑ.

Μάλιστα  η εν λόγω παράνομη παροχή φέρεται πως ανήκει σε ανώνυμη εταιρεία στην οποία έχει μετοχές ο κ. Κιτσοπάνος.

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα ανέδειξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου, Κώστας Πιστιόλας, κάνοντας λόγο, σε πρόσφατη ανακοίνωση του, για «νέο σκάνδαλο στη ΔΕΥΑ Αγρινίου» και καλώντας τον δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου να πάρει άμεσες και αποφασιστικές πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της αξιοπιστίας του Δημοτικού Συμβουλίου και την προστασία της αξιοπρέπειας της Δημοτικής Αρχής.

Έτσι ο Κ. Κιτσοπάνος ανέφερε ότι για το εν λόγω θέμα πληροφορήθηκε από την ανακοίνωση του κ. Πιστιόλα ενώ σημείωσε ότι όντως κατέχει μετοχές σε ανώνυμη εταιρεία αλλά δεν έχει καμία άλλη εμπλοκή -πέρα από τις μετοχές που κατέχει – με την συγκεκριμένη εταιρεία. «Κατά την διάρκεια τοποθέτησης της παροχής και του υδρομέτρου του κτίσματος σε φρεάτιο βρέθηκε μια άλλη παροχή με την οποία η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κιτσοπάνος.

«Επειδή έχει δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, το οποίο βλάπτει την παράταξη μου και εγώ συμμετέχω σε αυτήν την παράταξη για να κάνω το Αγρίνιο έναν τόπο να ζεις και μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση αυτή αυτοβούλως κ. Πρόεδρε και κ. Δήμαρχε θα θέσω τον εαυτό μου εκτός παράταξης» τόνισε ενώ ανέφερε πως «εμείς ως εταιρεία το Διοικητικό Συμβούλιο με το νομικό του τμήμα θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και από εκεί και πέρα θα δείξει».

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου κ. Γρίβας αναφέροντας πως η ΔΕΥΑΑ σε εργασίες στο σημείο εντόπισε παράνομη παροχή, στη συνέχεια κατέγραψε το γεγονός και ενήργησε σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΑ δηλαδή ενημέρωσε την αστυνομία η οποία κατέγραψε το γεγονός και για την συνέχεια της υπόθεσης είναι η επιτροπή της ΔΕΥΑΑ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι πρόκειται για υπο κατασκευή κτίριο και πως μιλάμε για ένα εργοταξιακό ρολόι ενώ ανέφερε πως η ΔΕΥΑΑ ακολούθησε την διαδικασία που ακολουθεί σε περιπτώσεις που εντοπίζεται μία παράνομη υδροληψία συμπληρώνοντας ότι «προσπαθούν να σπιλώσουν μία δημοτική παράταξη κάποιοι» και πως ο «κ. Κιτσοπάνος κάνει  πολύ σωστά και θέτει τον εαυτό του εκτός της παράταξης για να μην χρησιμοποιείται αυτό το θέμα από κάποιους».

Τέλος ο κ. Τραπεζιώτης ρώτησε σε ποιον ανήκει τελικώς το ακίνητο και σε ποιον υπεβλήθη το πρόστιμο και  ο κ. Γρίβας απάντησε ότι το πρόστιμο μπήκε στον κάτοχο της παράνομης παροχής ενώ το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, προφανώς για να διευκρινίσει το θέμα, τονίζοντας ότι εν προκειμένω αυτό που έγινε κατανοητό είναι ότι « κάποια εταιρεία κατασκευάζει ένα έργο στο συγκεκριμένο εργοτάξιο στην οποία εταιρεία μέτοχος είναι ο κ. Κιστοπάνος» και πως το «ακίνητο προφανώς ανήκει στην εταιρεία».

Δείτε το βίντεο με την παραίτηση Κιτσοπάνου:

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ