Ελεύθερος ο 20χρονος ναυτικός από το Μεσολόγγι που είχε απαχθεί από πειρατές

Απελευθερώθηκαν -μετά από διαπραγματεύσεις- τα τρία μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, του πετρελαιοφόρου πλοίου ELKA ARISTOTLE, που είχαν απαχθεί από ένοπλους πειρατές ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής, στις 4 Νοεμβρίου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η διαχειρίστρια εταιρεία Εuropean Product Carriers LTD αναφέρει ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι οικογένειες των απαχθέντων και γίνονται όλες οι διαδικασίες για την επιστροφή στις πατρίδες τους, στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία, αντίστοιχα. Όπως τονίζει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, εκφράζει τη θλίψη για τον θάνατο του τέταρτου μέλους που πληρώματος, υπήκοου Φιλιππίνων, που είχε και αυτός απαχθεί. Ο θάνατός του, σύμφωνα με την Εuropean Product Carriers LTD, οφείλεται σε παθολογικά αίτια λόγω ασθένειας.

Η επίθεση στο πλοίο σημειώθηκε από ένοπλους πειρατές ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής 11 ναυτικά μίλα από το λιμάνι της Λόμε. Απήχθησαν τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας υπήκοος (από το Μεσολόγγι). Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, που έχουν απαχθεί, ήταν δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

Επιτέλους, θα δω το παιδί μου

Λίγες στιγμές αφού η οικογένεια του 20χρονου Δημήτρη ενημερώθηκε για την απελευθέρωσή του, ο πατέρας του, μιλώντας στο newsit.gr, δεν έκρυψε τη χαρά του και την ανυπομονησία του να δει ξανά το γιο του.

“Μόλις μας ενημέρωσαν ότι αφέθηκε ελεύθερος ο γιος μας. Δεν ξέρω περισσότερα, ελπίζω να είναι καλά στην υγεία του. Μου είπαν από την εταιρεία ότι ψάχνουν για visa ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Δημήτρης”, τόνισε ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού.

Όπως είπε, όλο αυτό το διάστημα  δεν μίλησε ποτέ μαζί του ούτε και οι απαγωγείς του ζήτησαν λύτρα. “Δεν μου ζήτησαν ποτέ χρήματα οι απαγωγείς, δεν μιλήσαμε ποτέ όλο αυτό το διάστημα, απλά τον απελευθέρωσαν. Επιτέλους θα δω τον γιο μου μετά από τόσο καιρό. Ελπίζω μόνο να είναι καλά στην υγεία του”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τι είπε ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *