Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕλπίδες και όνειρα... στη λάσπη σε ένα μικρό χωριό του Παγασητικού!

Ελπίδες και όνειρα… στη λάσπη σε ένα μικρό χωριό του Παγασητικού!

Ένα πανέμορφο ειδυλλιακό χωριό, η Αμαλιάπολη, στον Παγασητικό, λίγο έξω από τον Αλμυρό, με μόλις 400 κατοίκους, επλήγη ανεπανόρθωτα από την κακοκαιρία Daniel. «Σήμερα είμαστε σχεδόν βυθισμένοι στη λάσπη, αφού τεράστιες ποσότητες νερού πλημμύρισαν το χωριό μας.

Τα σπίτια μας έχουν πολλές ζημίες και σε πολλές περιπτώσεις καταστράφηκαν ολόκληρες οι οικοσυσκευές» ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Ξάνθης.

Το ρέμα που διέσχιζε το χωριό δεν μπόρεσε να συγκρατήσει αυτόν τον τεράστιο όγκο νερού, με αποτέλεσμα τα σπίτια να πλημμυρίσουν. «Έφυγαν ολόκληρα κομμάτια από την άσφαλτο στους δρόμους. Οι δρόμοι κόπηκαν στα δύο. Δεν ξέρω αν αυτά ξαναγίνουν. Βέβαια σε σχέση με τις καταστροφές στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στον Παλαμά, οι ζημιές σε εμάς είναι σχετικά μικρές» περιγράφει ο κ. Ξάνθης.

Ο ίδιος αγωνιά για τέσσερις οικογένειες στο χωριό που έχουν μικρά παιδιά. «Τα σπίτια των οικογενειών αυτών έχουν σχεδόν καταστραφεί. Τα νερά πήραν τα πάντα. Και τώρα, είναι άγνωστο πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες των μικρών παιδιών» λέει.

Στην Αμαλιάπολη καταστράφηκαν και τα περιβόλια. «Και δεν υπάρχει δρόμος να φθάσουμε στα περιβόλια μας και αυτά είναι κατεστραμμένα. Δεν υπάρχει πλέον χώμα, μόνο πέτρες. Δεν θα ξαναγίνουν αυτά» τονίζει ο πρόεδρος της κοινότητας. Το μικρό χωριό είχε λιμάνι και φιλοξενούσε τις βάρκες των κατοίκων του που ασχολούνταν με το ψάρεμα. Σήμερα και αυτό το λιμανάκι έχει καταστραφεί. Έχει μπαζωθεί και οι βάρκες δεν είναι στην θάλασσα.

«Δεν ξέρω αν θα ξαναγίνουν και πότε. Αυτό που με στεναχωρεί είναι πως οικογένειες με παιδάκια μένουν στο δρόμο. Οι γείτονές μου έκαναν καινούργιο το σπίτι τους, πριν από 20 ημέρες και τώρα αυτό έχει καταστραφεί και τα δύο παιδιά τους δεν έχουν πού να μείνουν» κατέληξε, με συγκινησιακή φόρτιση, ο κ. Ξάνθης.

Οι κάτοικοι στη μικρή Αμαλιάπολη προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια του χωριού τους και περιμένουν τα κλιμάκια που θα καταγράψουν τις ζημιές.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ