Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΕμμένει στην απόφασή της η Εθνική τράπεζα για λουκέτο στο υποκατάστημα της...

Εμμένει στην απόφασή της η Εθνική τράπεζα για λουκέτο στο υποκατάστημα της στον Αστακό

Σήμερα Τρίτη 29.1.2019 ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών Χρήστος Μπόνης, συναντήθηκαν στο γραφείο του Βοηθού Γενικού Διευθυντή Δικτύων της Εθνικής Τράπεζας κ. Δ. Παυλινέρη.

Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των δυο προαναφερομένων για το ζήτημα της απομάκρυνσης (κλεισίματος) του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Αστακό.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Διοίκησης, στην Αθήνα και διήρκησε περίπου μια ώρα. Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης προσπάθησε με σοβαρά και πειστικά επιχειρήματα να εξηγήσει στο στέλεχος της ΕΤΕ ότι η απόφαση για να κλείσει το υποκατάστημα είναι λάθος και στηρίζεται σε μη κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια τόσο για τον Αστακό αλλά και γενικότερα για τον Δήμο Ξηρομέρου και αναφέρθηκε στους λόγους που πρέπει η τράπεζα να λάβει υπόψιν της.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Σ.Α.Α Χρήστος Μπόνης ενημέρωσε το στέλεχος της τράπεζας για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα τόσο στον Αστακό (με την συλλογή περίπου 600 υπογραφών) όσο και στην Αθήνα χθες βράδυ παράλληλα δε με την συμπαράσταση πρώην και νυν Βουλευτών και Υπουργών του νομού Αιτωλ/νιας, Ομοσπονδιών πολιτιστικών συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας, πολλών συλλόγων με έδρα τον Αστακό άλλα και την Αθήνα, εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και φυσικά όλων Δημοτών του Δήμου Ξηρομέρου.

Το συμπέρασμα που αποκομίσθηκε από την συνάντηση ήταν αποκαρδιωτικό και θλιβερό. Αποκαρδιωτικό για τον λόγο ότι η τράπεζα έχει αποφασίσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος, θλιβερό δε διότι η αντιμετώπιση του στελέχους (Δ. Παυλινέρης) στο πρόσωπο των δυο επισκεπτών που εκπροσωπούσαν δυο φορείς (Δήμο Ξηρομέρου και συλλόγου Σ.Α.Α.) θεωρήθηκε σαν μια συνάντηση αγγαρείας.

Η αδιαφορία που επέδειχνε ορισμένες στιγμές κατά την οποία οι δυο επισκέπτες αναφέρονταν με επιχειρήματα ότι τουλάχιστον πρέπει να επανεξεταστεί πάλι η απόφαση ήταν εκνευριστική και δεν αρμόζει σε κορυφαίο στέλεχος Τραπεζικού Οργανισμού παρόμοια αντιμετώπιση και κυρίως απέναντι στον Δήμαρχο του Δήμου ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, δηλαδή απέναντι σε ένα πληθυσμό περίπου 10.000 κατοίκων.

Ο Βοηθός Γεν. Διευθυντής επικεντρώθηκε στο επιχείρημα ότι είναι στρατηγικός σχεδιασμός της τράπεζας και ότι……. λυπάται πολύ για την απόφαση. Παρ’ ότι πιέστηκε στην μια ώρα της συνάντησης να μας εξηγήσει την απόφαση της ΕΤΕ, συνεχώς αναφέρονταν στην απόφαση της Διοίκησης.

Στο τέλος του παραδόθηκαν τα δυο ψηφίσματα από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χωρά η μια στον Αστακό και η άλλη στην Αθήνα μαζί με τις υπογραφές των  Δημοτών του Δήμου και των ετεροδημοτών καθώς και τα μηνύματα(email) των πολιτικών , συνδικαλιστών εκπροσώπων της Εκκλησίας, συλλόγων, που μετέφεραν την συμπαράσταση στον αγώνα .

Τέλος ο Σύλλογος απανταχού Αστακιωτών αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα «Ευελπιστούμε ότι θα καρποφορήσει η πίεση που ασκούμε όλοι για μια συνάντηση με τους αρμοδίους Υπουργούς (Τσακαλώτο, Δραγασάκη και Φλαμπουράρη) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τους αναλύσουμε διεξοδικά της άδικης απόφασης που ελήφθη από την διοίκηση της Εθνικής».

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ