Ενημερωτική δράση του Δήμου Αγρινίου για την ημέρα εξάλειψης της φτώχειας

Η 17η Οκτωβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον παγκόσμιο αγώνα για την εξάλειψη της φτώχειας.  Καθιερώθηκε  το 1993 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο οποίος καλεί την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Σύμφωνα με  έκθεση του Οργανισμού ένα παιδί πεθαίνει κάθε τρία δευτερόλεπτα από τη φτώχεια ενώ 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.

Ο Δήμος Αγρινίου έχει απλώσει  δίχτυ προστασίας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες χτίζοντας σταδιακά μια κοινωνία αλληλεγγύης. Η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματα τους  και να ζουν με αξιοπρέπεια.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι  των Κοινωνικών Δομών ΕΣΠΑ (Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου, Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών) αλλά και  του Κοινωνικού Ιατρείου, θα βρίσκονται  στον Πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη, τις ώρες 11:00 – 13:00, για να ενημερώσουν για τις επιπτώσεις του φαινομένου της φτώχειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *