Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπίκαιραΈνωση Λογιστών-Φοροτεχνικών Αιτ/νίας: Επιτήδειοι παριστάνουν τους λογιστές και εξαπατούν τους πολίτες

Ένωση Λογιστών-Φοροτεχνικών Αιτ/νίας: Επιτήδειοι παριστάνουν τους λογιστές και εξαπατούν τους πολίτες

Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας επανέρχεται σε ένα θέμα  για το οποίο έχει πολλές φορές αναφερθεί στο παρελθόν με σχετικά ενημέρωση, το οποίο, όπως αναφέρει δυστυχώς συνεχίζει να απασχολεί έντονα τους πολίτες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν: Καθημερινά ακούμε από πελάτες περιπτώσεις όπου διάφοροι επιτήδειοι προσποιούμενοι τους λογιστές και με πρόφαση την είσπραξη διαφόρων επιδομάτων ή επιστροφών φόρου, ζητούν την αποκάλυψη κωδικών ή άλλων ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Στην προσπάθεια μας να προστατέψουμε τους φορολογούμενους από τέτοιου είδους απάτες, η ένωση λογιστών σημειώνει τα εξής:

  • Ο λογιστής δεν θα σας καλέσει στο τηλέφωνο ούτε θα βάλει κάποιον τρίτο για να ζητήσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως π.χ. κωδικούς taxis.

  • Σε καμία εργασία του ο λογιστής δεν χρειάζεται τους κωδικούς πρόσβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς (e-banking).

  • Όταν λαμβάνεται email από τον λογιστή σας με το οποίο σας ζητά προσωπικά στοιχεία επιβεβαιώστε ότι η διεύθυνση του email ανήκει στον λογιστή σας.

  • Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάποιος όταν αντιληφθεί ότι, είτε έγινε προσπάθεια απάτης είτε έπεσε θύμα απάτης, να ενημερώνει άμεσα τις αστυνομικές αρχές και ειδικά την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ