Έντονη κριτική Καζαντζή σε Παπαναστασίου: «Δεν έχει ασχοληθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο με θέματα του Δήμου»

Έντονη κριτική στον Γ. Παπαναστασίου ασκεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ν.Καζαντής μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε στον τοπικό τύπο.

Συγκεκριμένα ο Ν.Καζαντζής  κάνει αναφορά στα θέματα που συζητήθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου σημειώνοντας ότι «γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς παράστασης ασχετοσύνης και αμάθειας, δεν μένει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Παπαναστασίου δεν έχει ασχοληθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο με τα θέματα του Δήμου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση Καζαντζή:

  «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΣΧΕΤΟΙ

Μετά και από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς παράστασης ασχετοσύνης και αμάθειας, δεν μένει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Παπαναστασίου δεν έχει ασχοληθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο με τα θέματα του Δήμου.

1)   Το θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό της επανάχρησης των κτιρίων του Πάρκου αλλά ο κ. Παπαναστασίου δεν ήθελε να μιλήσουμε για το Πάρκο διότι όπως είπε είναι δύο θέματα άσχετα μεταξύ τους.

Σε ποια λογική αντέχει αυτό μόνο ο ίδιος γνωρίζει και οι αμήχανοι σύμβουλοί του. Ίσως να προσπαθούν να εναρμονισθούν στην φράση:  στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Κατατέθηκε λοιπόν άρον – άρον, ως συνήθως, απλά για να γράφουν κάποιοι και να κάνουν αναρτήσεις περί λειτουργίας του Πάρκου, μία πρόταση για ένταξη στο «Φιλόδημος» αλλά δεν εξήγησε πώς θα καταστεί εφικτό να υλοποιηθεί η λειψή πρόταση χωρίς μελέτη εφαρμογής που είναι προαπαιτούμενη. Και όχι μελέτη εφαρμογής συνταγμένη και αυτή πρόχειρα στο πόδι αλλά ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη.

Υπάρχει κανείς  άραγε σε αυτήν την πόλη ή στα χωριά της που να πιστεύει ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν γίνεται για λόγους προεκλογικούς;

Νομίζω ότι η απάντηση είναι σαφής και ψιθυρίζεται παντού: Ουδείς εμπιστεύεται πλέον τους πειραματισμούς των αποτυχημένων αλχημιστών της δημοτικής αρχής που είπε ψέματα στους Δημότες όταν υπόσχονταν το 2016 ότι το Πάρκο είναι θέμα λίγων μηνών και ότι σε τρεις μήνες θα ξεκινούσαν οι εργασίες σε αυτό.

Διότι εάν υπήρχε πραγματική βούληση να λειτουργήσουν τα κτίρια υπήρχε και η ιδιωτική πρωτοβουλία και από το 2016 θα είχαν μισθωθεί σε ενδιαφερόμενους μέσω ανοικτής δημοπρασίας και δεν θα περίμεναν κανένα πρόγραμμα που να προβλέπει χρόνο παράδοσης έως το 2022.

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινάει.

2)    Παρεμπιπτόντως, προέκυψε και ένα άλλο θέμα:

Αυτό της ελεγχόμενης στάθμευσης. Όπου και σε αυτό ο κ. Παπαναστασίου έδειξε να έχει άγνοια, όταν με δηκτικό και προσβλητικό τρόπο, σε τοποθέτησή μου, όπου πρότεινα ότι πρέπει να εξελιχθεί το σύστημα ώστε να μπορούν να σταθμεύουν και οι επαγγελματίες, πλην των μονίμων κατοίκων, είπε ότι αυτό προβλέπεται στο ΒΑΑ, όταν είναι γνωστό ότι το μόνο σύστημα που μέχρι σήμερα εφαρμόζεται και εξελίσσεται είναι αυτό που ψηφίστηκε και ισχύει από την Δημοτική αρχή επί κ. Μοσχολιού. Στο ΒΑΑ προβλέπονται μόνο οι πεζοδρομήσεις που καταργούν, μοιραίως, θέσεις στάθμευσης, ενώ η επέκταση αφορά την πρώτη μελέτη που ήδη εφαρμόζεται από την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Μοσχολιού.

Εμείς όμως δεν μιλήσαμε μόνο για επέκταση αλλά για εξέλιξη. Διότι πουθενά δεν προβλέπεται στάθμευση για τους επαγγελματίες.

Τίποτε πια δεν είναι περίεργο για όσα συμβαίνουν στον Δήμο μας, όταν ο επί 5 χρόνια δήμαρχος αυτής της πόλης, δεν γνωρίζει ούτε ποια μελέτη εφαρμόζεται.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *