Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕκκλησίαΕορτή Παναγίας Παραμυθίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγρινίου

Εορτή Παναγίας Παραμυθίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγρινίου

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, εορτάσθηκε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου η εορτή της Συνάξεως της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας, ακριβές αντίγραφο της οποίας βρίσκεται στον Ιερό Ναό.

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαύμα διά του οποίου την 21η Ιανουαρίου του 1320 η Παναγία έσωσε την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τους Μοναχούς της από τους πειρατές. Τόνισε αφενός την αγάπη της Παναγίας μας προς όλους, η οποία καθημερινώς αποδεικνύεται και αφετέρου την μετάνοια την οποία ζητά ο Κύριος απ’ όλους μας και την οποία ζήτησε από τους μοναχούς τότε, οι οποίοι δεν τελούσαν με συνέπεια τα πνευματικά τους καθήκοντα.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία κήρυξε τον θείο λόγο ο Ιερολ. Ιεροδιακόνος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ι.Π. Μεσολογγίου π. Στέφανος Καππές.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τριάντης ευχαρίστησε τους Ιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους την ιερά Πανηγύρη, την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Κατερινούς μοναχή Μαριάμ καθώς και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής και τους συνεργάτες της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για το έργο που προσφέρουν, η οποία Διακονία στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

“Για μία ακόμα φορά ευχαριστούμε τον πολυσέβαστο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ διότι χάρισε αντίγραφο της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας στον Ιερό Ναό μας προς ευλογία” αναφέρει σε  ανακοίνωση του ο Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Αγρινίου.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ