Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΕπαναλαμβανόμενη αγνόηση καταγγέλλει η Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου

Επαναλαμβανόμενη αγνόηση καταγγέλλει η Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου

Όλγα Δασκαλή: Δεν προτίθεμαι να υπογράψω σε μελλοντικές ενέργειες αν δεν τηρηθούν οι διαδικασίες

Μια τυπική μέρα στο Δημαρχείο: Επαναλαμβανόμενη αγνόηση καταγγέλλει η Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου

Μια τυπική μέρα στο Δημαρχείο Μεσολογγίου περιγράφει η Δικηγόρος και Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή, καταγγέλλοντας την Δημοτική Αρχή για αγνόηση των θεσμών της Προέδρου Κοινότητας και του Συμβουλίου Κοινότητας, σημειώνοντας μάλιστα ότι «Σε μελλοντικές ενέργειες που δεν έχω λάβει εκ των προτέρων προτίθεμαι να υπογράψω ενημέρωση και είναι προϋπόθεση η υπογραφή της Προέδρου Κοινότητας για τις πληρωμές, γνωστοποιώ ότι δεν προτίθεμαι να υπογράψω».

Η παράθεση των γεγονότων από την κα. Δασκαλή

«Ξεκινώ κατευθείαν την παράθεση των γεγονότων.

Χτες (Δευτέρα) στις 10.00 το πρωί, απάντησα σε ένα τηλεφώνημα, που με καλούσε να βρεθούμε για να βάλω μια υπογραφή, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να εισπραχθούν κάποια χρήματα από τον Δήμο Μεσολογγίου.

Μη γνωρίζοντας περί τίνος πρόκειται, έσπευσα στο Δημαρχείο. Εκεί, βρέθηκα μπροστά σε έναν επαγγελματία ο οποίος για να πληρωθεί έπρεπε να πιστοποιήσω την εργασία του, υπογράφοντας ένα έντυπο.

Η εν λόγω εργασία

Αφορούσε τον καθαρισμό της παραλίας Τουρλίδας. Η ανάθεση έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής και χωρίς να ενημερωθεί το Συμβούλιο Κοινότητας. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και πιθανόν – δυστυχώς – ούτε η τελευταία.

Όμως για την συγκεκριμένη εργασία, επειδή έγινε στα γεωγραφικά όρια της κοινότητας Μεσολογγίου, ο επαγγελματίας για να πληρωθεί χρειάζεται δύο υπογραφές, της Αντιδημάρχου Καθαριότητας και της Προέδρου της Κοινότητας (αντίστοιχα για τον καθαρισμό της παραλίας του Λούρου, από τον πρόεδρο της εκεί Κοινότητας).

Ως Πρόεδρος του Συμβουλίου ποτέ δεν ρωτήθηκα, ποτέ δεν ενημερώθηκα και ποτέ δεν κλήθηκα να διαπιστώσω την καλή εκτέλεση του έργου, κοινώς είχα πλήρη άγνοια, παρ’όλα αυτά μου ζητήθηκε να βάλω την υπογραφή μου για να πληρωθεί ο επαγγελματίας.

Τι έπρεπε να γίνει;

Τα αυτονόητα. Να ενημερωθούμε, να κουβεντιάσουμε, να συνεργαστούμε, να παραβρεθούμε στις εργασίες και μετά να κληθούμε να υπογράψουμε.

Οι επιλογές ήταν δύο: Να μην υπογράψω επειδή δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ή να υπογράψω διότι ένας άνθρωπος δούλεψε επί κάποιες μέρες και εξαιτίας της έλλειψης οργάνωσης και συνεννόησης, δεν θα πληρωνόταν.

Ζήτησα λοιπόν να συναντηθώ με τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο του εκείνη την ώρα, για να κουβεντιάσουμε το ζήτημα που προέκυψε. Εισέπραξα την άρνηση του και αντ’ αυτού προσήλθε η κ. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ζητώντας συγγνώμη για την παράλειψη.

Καμία κουβέντα όμως για την επαναλαμβανόμενη αγνόηση των θεσμών της Προέδρου Κοινότητας και του Συμβουλίου Κοινότητας.

Το δίλημμα…

Βρέθηκα μπροστά σε ένα δίλημμα και μια κατάσταση ενάντια στον τρόπο που σκέφτομαι και λειτουργώ.

Πήρα την απόφαση να υπογράψω, για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και γνωρίζω τι σημαίνει να μην πληρώνεσαι για μια υπογραφή η οποία δεν μπαίνει λόγω κακής οργάνωσης. Και δεύτερον επειδή πηγαίνω συχνά στη Τουρλίδα και τις μέρες των εργασιών όντως παρατηρούσα μια κινητικότητα, χωρίς βέβαια να έχω ενημερωθεί για το τι γίνεται και πως.

Για ακόμη μια φορά, εκτός από την διαδικασία, παραβιάστηκε και η ουσία των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Κοινότητας.

Σε μελλοντικές ενέργειες που δεν έχω λάβει εκ των προτέρων ενημέρωση και είναι προϋπόθεση η υπογραφή της Προέδρου Κοινότητας για τις πληρωμές, γνωστοποιώ ότι δεν προτίθεμαι να υπογράψω. Είναι πολιτική θέση αλλά πάνω από όλα προσωπική άποψη».

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ