Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, 2026
Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, 2026
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΕπίσκεψη Παπασταύρου στη Δυτική Ελλάδα: Ανακοινώσεις για φωτοβολταϊκό πάρκο και αντιπλημμυρικά έργα

Επίσκεψη Παπασταύρου στη Δυτική Ελλάδα: Ανακοινώσεις για φωτοβολταϊκό πάρκο και αντιπλημμυρικά έργα

Eνεργειακά και αντιπλημμυρικά έργα βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε σήμερα στη Δυτική Ελλάδα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ανακοινώνοντας την έναρξη υλοποίησης του φωτοβολταϊκού πάρκου των Ενεργειακών Κοινοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα της Περιφέρειας και αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους για περίπου 700.000 πολίτες, με ιδιαίτερη στόχευση στους αγρότες της περιοχής.

Όπως επισημάνθηκε, το έργο έχει εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και θα δώσει τη δυνατότητα ενεργειακής ανακούφισης μέσω των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, μειώνοντας το κόστος άρδευσης και ενισχύοντας το αγροτικό εισόδημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Φαρμάκης τόνισε τη στενή και διαχρονική συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνοντας ότι η ουσία της πολιτικής βρίσκεται στο απτό αποτέλεσμα για τους πολίτες και στην ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Αχαΐα

Νωρίτερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρέστη στην τελετή παράδοσης–παραλαβής των έργων αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης που υλοποιήθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές της Πάτρας και της ευρύτερης Αχαΐας, μόλις έξι μήνες μετά τη μεγάλη φωτιά του Αυγούστου.

Τα έργα πραγματοποιήθηκαν στο ρέμα Μειλίχου και στο σύστημα Πείρου–Αντιπείρου και αφορούν δάση και δασικές εκτάσεις συνολικής έκτασης 7.933 στρεμμάτων. Ανάδοχος των παρεμβάσεων στο ρέμα Μειλίχου ήταν η Coca-Cola Τρία Έψιλον, με δωρεά ύψους 1 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Coca-Cola HBC. Οι παρεμβάσεις στο ρέμα Πείρου–Αντιπείρου έχουν ήδη παραδοθεί, ενώ τα έργα στο Μείλιχο ολοκληρώνονται εντός Φεβρουαρίου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπασταύρου υπογράμμισε ότι πρόκειται για έργα ουσίας που προστατεύουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον, επισημαίνοντας τη σημασία της πρόληψης και της ανθεκτικότητας μετά από φυσικές καταστροφές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεργασία κράτους, αυτοδιοίκησης, δασικών υπηρεσιών και ιδιωτικού τομέα, ευχαριστώντας την Coca-Cola Τρία Έψιλον και το Ίδρυμα Coca-Cola HBC για τη συμβολή τους.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, Svetoslav Atanasov, τόνισε ότι τα έργα υλοποιήθηκαν με ταχύτητα και υπευθυνότητα, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες και να ενισχύει την ανθεκτικότητά τους απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

[Σύνταξη – επιμέλεια: Βασίλης Πανόπουλος]

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ