Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΝΔ: Επίσκεψη Παύλου Μαρινάκη σε Αγρίνιο & Μεσολόγγι

ΝΔ: Επίσκεψη Παύλου Μαρινάκη σε Αγρίνιο & Μεσολόγγι

Τον νομό Αιτωλοακαρνανίας επισκέφτηκε εχθές ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τους:

  • Γραμματέα οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη
  • Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Kωνσταντίνο Kαραγκούνη
  • Περιφερειάρχη Nεκτάριο Φαρμάκη
  • Πρόεδρο ΔΕΕΠ ν. Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Σακαρέλλη
  • Πρόεδρο τη ΔΗΜΤΟ Ι.Π. Μεσολογγίου Λάμπρο Κοντομήτσο
  • Πρόεδρο ΔΗΜΤΟ Αγρινίου Ευάγγελο Τσιόβουλο.

Ειδικότερα, το κλιμάκια της ΝΔ στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, συνομίλησαν σε ανοιχτές συζητήσεις με στελέχη και πολίτες.

Για την οικονομία & τα «κόκκινα» δάνεια

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην οικονομία, σημειώνοντας ότι, σχετικά με το 2019:

«.. ήταν ζητούμενο το αν θα βρει ένας νέος άνθρωπος δουλειά. Τώρα η ανεργία έχει μειωθεί 6,5 μονάδες».

Ακόμα αναφέρθηκε στα «κόκκινα» δάνεια: «μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που έδωσαν με δικό τους νόμο το 2015 το δικαίωμα στα funds να αγοράζουν τα δάνεια. Από το 43% επί του συνόλου των δανείων που ήταν πριν το 2019, τα «κόκκινα» δάνεια αποτελούν σήμερα λιγότερο από το 10%».

Για την απλή αναλογική

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε «στα όσα συνέβησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τι επιχείρησαν να κάνουν φέρνοντας την απλή αναλογική. Να «ναρκοθετήσουν» τους Δήμους ώστε να μην μπορούν να διοικηθούν, επειδή ήξεραν ότι δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες για τους δικούς τους υποψηφίους».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει όμως μπροστά μας και μια μεγάλη «νάρκη». Αυτή της απλής αναλογικής στις πρώτες εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε δύο φορές με το μπόνους των 50 εδρών, είχε 8 μήνες να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να εισάγουν την απλή αναλογική όμως «δεν πρόλαβαν». Κι αφού από το 2016 και μετά κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ξανά πρώτοι, αποφάσισαν ότι το εκλογικό σύστημα που τους βολεύει καλύτερα είναι η απλή αναλογική».

Στις επισκέψεις παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κωνσταντίνα Μαντζή, Κωνσταντίνος Λεβέντης και Κωνσταντίνα Κόλλια και ο Γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας Σωτήρης Κολυδάς.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ