Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΕθελοντικός καθαρισμός στο Δοκίμι από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου

Εθελοντικός καθαρισμός στο Δοκίμι από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου ως ανοιχτό και καινοτόμο σχολείο που συνεργάζεται με την τοπική κοινωνία και συμμετέχει σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διοργάνωσε την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 περιβαλλοντική δραστηριότητα εθελοντικού καθαρισμού στο Δοκίμι Αγρινίου.

Δεκαπέντε εκπαιδευόμενοι/νες μέλη της Εθελοντικής Ομάδας του ΣΔΕ Αγρινίου, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Δημήτριου Δήμου και του Συμβούλου σταδιοδρομίας Κωνσταντίνου Νάκου, χωρισμένοι σε υποομάδες καθαρισμού, ξεκίνησαν από τον χώρο του Δημοτικού Σταδίου Δοκιμίου και μέσα από διαφορετικές διαδρομές κατέληξαν στην κεντρική πλατεία Δοκιμίου. Συγκέντρωσαν 20 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων! Την όλη οργάνωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δοκιμίου, κος Στεφανάτος.

Μετά το πέρας της περιβαλλοντικής δραστηριότητας οι  Εθελοντές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, απολαμβάνοντας τον καφέ τους στη πλατεία του Δοκιμίου, προσφορά του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, κου Βασίλη Παύλου, απόφοιτου του σχολείου, αλλά και του  Προέδρου  της Τοπικής Κοινότητας Δοκιμίου, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου ευχαριστεί τον Δήμο Αγρινίου για τη συνεργασία και για την προσφορά των φωσφοριζόντων γιλέκων που φορούσαν οι εθελοντές για την αυτοπροστασία τους, καθώς και τα υλικά περισυλλογής των απορριμμάτων.

Ευελπιστούμε ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση και άλλων παρόμοιων  εθελοντικών δράσεων του σχολείου μας, καθώς  είναι επιτακτική ανάγκη να ενδυναμωθεί το κίνημα του Εθελοντισμού και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας,  σε σχέση με την φροντίδα του δημόσιου χώρου και την προστασία του περιβάλλοντος.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ