Έβαλε αγγελία και αντί να εισπράξει τον… λήστεψαν! Το “λεφτά στο λεπτό” και το Πακιστανικό τηλέφωνο!

Θύμα μιας ακόμη ηλεκτρονικής απάτης έπεσε την Κυριακή ένας Λαμιώτης, ο οποίος μετά από τραπεζική συναλλαγή, είδε να εξαφανίζονται στο… λεπτό από το λογαριασμό του 600 ευρώ.

Πώς έγινε η απάτη

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamianow.gr ο άνδρας, είχε βάλει μία αγγελία για να πουλήσει κάποια αγροτικά εργαλεία. Ο υποψήφιος αγοραστής, που τελικά αποδείχθηκε απατεώνας, του είπε ότι θα του κατέθετε άμεσα μέσω της υπηρεσίας “Λεφτά στο λεπτό” τα χρήματα και στη συνέχεια για να γίνει πιο πειστικός θα τον καλούσε ο γιος του προκειμένου να κανονίσουν τα διαδικαστικά επειδή θα ήταν Κυριακή. Παράλληλα του ζήτησε το IBAN του, που ο ανυποψίαστος Λαμιώτης το έδωσε.

Η υπηρεσία «Λεφτά στο λεπτό», βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού μυστικού κωδικού μιας χρήσης (Κωδικός Παραλαβής Μετρητών). Μόλις ο πελάτης-αποστολέας καταχωρήσει εντολή για αποστολή χρημάτων, λαμβάνει τον μυστικό κωδικό, τον οποίο γνωστοποιεί στον παραλήπτη. Η αποστολή των χρημάτων γίνεται από οποιοδήποτε ΑΤΜ.
Το θύμα αγνοώντας τη συγκεκριμένη διαδικασία προχώρησε σε αυτού του είδους την τραπεζική συναλλαγή. Δυστυχώς όμως, αντί να εισπράξει τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα του έβαζε ο υποψήφιος αγοραστής, έχασε από τον λογαριασμό του 600 ευρώ αφού ενώ ήταν απασχολημένος στην εργασία του, έπεσε θύμα του υποτιθέμενου γιου του απατεώνα ο οποίος του τηλεφώνησε πίσω προκειμένου να του δώσει τους κωδικούς που πήγαν στο τηλέφωνο του Λαμιώτη.

Για να γινει ακόμη πιο αντιληπτή η απάτη να σημειώσουμε πως μόνο ο αποστολέας γνωρίζει τον Κωδικό Ανάληψης Μετρητών μίας χρήσης, και έτσι γίνεται το λάθος από τα θύματα, αφού τα ίδια γνωστοποιούν τον κωδικό στον παραλήπτη που δεν είναι άλλος από τον απατεώνα, ο οποίος εισπράττει απευθείας τα χρήματα.

Μόλις συνειδητοποίησε ότι έχασε 600 ευρώ και πως έπεσε θύμα απάτης ήταν δυστυχώς αργά και παρότι κάλεσε ο ίδιος τον απατεώνα, ο τελευταίος με απίστευτο θράσος σήκωσε το τηλέφωνο και του είπε ότι “…δεν πρόκειται να με κάνεις τίποτα. Σιγά μην με βρεις”. Μάλιστα όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ το τηλέφωνο από το οποίο κλήθηκε ο άνδρας από τον “υποψήφιο” αγοραστή ήταν… Πακιστανικό ενώ η ανάληψη φέρεται να πραγματοποιήθηκε από περιοχή της Αθήνας η οποία είναι στην διάθεση της Ασφάλειας Λαμίας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ωστόσο η εξιχνίαση της υπόθεσης φέρεται να είναι πολύ δύσκολη.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν διότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι αντίστοιχες περιπτώσεις κλοπής.

lamianow.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *