Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αγρίνιο

Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος επί επτά συναπτά έτη γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς που διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Μουσείων, Αρχαιολογικών Χώρων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού με γενικό θέμα «ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ – ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ», η ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος σε συνεργασία με την Ιστορική & Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο και τον Δήμο Αγρινίου, διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΗΜΕΡΙΔΑ  «ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ – ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ»

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

(κτήριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος) επί της οδού Αναστασιάδη 1

ΚΥΡΙΑΚΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

09:30 Συγκέντρωση και αναχώρηση με λεωφορείο από τα γραφεία της Ιστορικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος (Δημαρχιακό Μέγαρο, Χαριλάου Τρικούπη 10, έναντι Τράπεζας Alpha Bank).

10:00 Έναρξη ξενάγησης στα μνημεία (θέατρο, αγορά, ναός Διός Στρατίου) της αρχαίας Στράτου. Η ξενάγηση θα γίνει από την κα Λίνα Μακραδήμα, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

12:00 Η ξενάγηση θα γίνει από τον κ. Γεώργιο Σταμάτη, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, Πρόεδρο της Ι.Α.Ε.Δ.Σ.Ε.

Δηλώσεις συμμετοχής για τις ξεναγήσεις μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στα γραφεία της Ι.Α.Ε.Δ.Σ.Ε. (Δημαρχιακό Μέγαρο, Χαριλάου Τρικούπη 10, Αγρίνιο), τηλ. 26410 28902, 6939 466286 (κα Σοφία Μιμηγιάννη) και στα Γραφεία της ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος (Αρχοντικό Ιω. Τρικούπη, Ι.Ι. Μάγιερ 20, Μεσολόγγι), τηλ. 26310 55654 (κα Δήμητρα Γαβρίνα), 26310 22026 (κ. Γεώργιος Σταμάτης).

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

20:30 Χορωδιακό τραγούδι από τον Μουσικό Σύλλογο Αγρινίου «ΟΡΦΕΥΣ» με τίτλο: «Υπό τους ήχους του Ορφέα». Την εκδήλωση θα προλογίσει η κα Κωνσταντία Ζαφείρη, Φιλόλογος, μέλος του Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «ΟΡΦΕΥΣ» και της Ι.Α.Ε.Δ.Σ.Ε.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Α΄/Βαθμιας Εκπαίδευσης με τίτλο:

«Παίζω όπως παλιά . . . και σήμερα» στο Παπαστράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου, ώρα: 9:00-13:00.

Υπεύθυνη δράσης: κα Δήμητρα Γαβρίνα, Μουσειοπαιδαγωγός της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος

Σημειώνεται πως η αρχική ημερομηνία υλοποίησης του εκπαιδευτικού μας προγράμματος ήταν σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΥΠ.ΠΟ.Α. 27 Σεπτεμβρίου, η οποία μεταφέρθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω του ότι η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας γιορτάζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Εγκαίνια στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου της περιοδικής ομαδικής εικαστικής έκθεσης εικονογράφων “Quo vadis, τρεις εικονογράφοι μιλούν για τον ξεριζωμό”, με θέμα τους πρόσφυγες και τις μετακινήσεις πληθυσμών. Η έκθεση θα πλαισιώνεται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα και διοργανώνεται σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Πάνου. Η προγραμματισμένη ημερομηνία εγκαινίων 27 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε για την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, λόγω υπηρεσιακών αναγκών.

Υπεύθυνη δράσης: κα Βίβιαν Στάικου, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος (τηλ. 26310-55654)

Η είσοδος στις παραπάνω δράσεις θα είναι ελεύθερη ​για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *