Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΓ.Γ.Α.: Οι οδηγίες των επιστημόνων για την επανέναρξη προπονητικών και αγωνιστικών δραστηριοτήτων

Γ.Γ.Α.: Οι οδηγίες των επιστημόνων για την επανέναρξη προπονητικών και αγωνιστικών δραστηριοτήτων

Αναλυτικές οδηγίες προς τους αθλητές, ενόψει της επικείμενης επανέναρξης προπονητικών και αγωνιστικών δραστηριοτήτων, εξέδωσε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Μεταξύ άλλων, ορίζεται υποχρεωτική αποχή επτά ημερών από κάθε οργανωμένη αθλητική δραστηριότητα, μετά την επιστροφή αθλητών από διακοπές, ενώ επιβάλλεται η πραγματοποίηση εκτεταμένου κλινικού και εργαστηριακού καρδιολογικού ελέγχου για όσους αθλητές έχουν νοσήσει από την Covid-19, έστω κι αν τα συμπτώματά τους ήταν ήπια. Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση να γίνει ανανέωση της Κάρτας Υγείας πριν την επιστροφή στις προπονήσεις, ακόμη κι αν η προηγούμενη θεώρηση δεν έχει λήξει.

Ειδικά για τα αθλήματα που θεωρούνται πιο επίφοβα για τη μετάδοση του κορονοϊού (ομαδικά και αθλήματα επαφής), προτείνεται να πραγματοποιούνται τεστ PCR ως εξής: 48 ώρες πριν την πρώτη συγκέντρωση για έναρξη προπονήσεων, 48 ώρες πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα και στη συνέχεια ένα τεστ κάθε επτά ημέρες, καθώς και 48 ώρες μετά την επιστροφή από αγώνα στο εξωτερικό.

Στο κείμενο των οδηγιών, που είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της ΓΓΑ και στο ειδικό πεδίο ενημέρωσης “Αθλητισμός & COVID19”, αναφέρεται επίσης ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων σε αγώνες και προπονήσεις. Σε περίπτωση που μεταγενέστερα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων, οι σχετικές οδηγίες θα επικαιροποιηθούν.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ