Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕπίκαιραΓ. Παπαναστασίου: «Το Πάρκο μας ξαναγεννιέται» -Σημαντική εξέλιξη για το Αγρίνιο

Γ. Παπαναστασίου: «Το Πάρκο μας ξαναγεννιέται» -Σημαντική εξέλιξη για το Αγρίνιο

Γ. Παπαναστασίου: «Το Πάρκο μας ξαναγεννιέται. Μετά από καθυστερήσεις και τρικλοποδιές έχουμε στα χέρια μας τη Διαχειριστική Μελέτη και προχωρούμε στην οριστική ένταξη και δημοπράτηση του έργου. Ήρθε η ώρα να ονειρευτούμε ξανά το Πάρκο. Να χτίσουμε νέες μνήμες. Πάμε δυνατά να κάνουμε το Αγρίνιο Τόπο να Ζεις».

Μια σπουδαία και σημαντική για την πόλη του Αγρινίου ανακοίνωση έκανε σήμερα ο δήμαρχος Αγρινίου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπογράφηκε και πήρε την τελευταία υπογραφή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η μελέτη για την ανάπλαση του Πάρκου (με προϋπολογισμό περίπου 2,35 εκ. ευρώ). Μάλιστα η εν λόγω υπογραφή μπήκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου, ημέρα απελευθέρωσης του Αγρινίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πακέτο μελετών αφού η ανάπλαση του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου αποτελείται από ένα σύνολο συνδεδεμένων μελετών.

«Το Πάρκο οδεύει για την οριστική ένταξη και τη δημοπράτηση του, παίρνοντας όλες τις αδειοδοτήσεις για ότι χρειάζεται. Είναι μια πολύ σπουδαία ημέρα, αισθάνομαι πραγματικά  πολύ συγκινημένος και χαρούμενος για ήταν μια καυτή πατάτα που τη βρήκα όταν ανέλαβα το 2014 με  ένα πάρκο σκαμμένο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μετά από δυο χρόνια να απεντάσσεται  το έργο και να σταματάει. Και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας, τόσο της δημοτικής αρχής όσο και των υπηρεσιών του δήμου και φυσικά και των πολιτών της πόλης» τόνισε για το θέμα ο δήμαρχος Αγρινίου.

Πλέον όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν  και θα γίνει πράξη ένα έργο όπως είναι το Πάρκο, το οποίο αγαπούν όλοι οι Αγρινιώτες και περιμένουν εδώ και πολύ καιρό να «ξαναζωντανέψει» ο πνεύμονας πρασίνου της πόλης.

«Κάποιοι προσπάθησαν να δυναμιτίσουν αυτή την προσπάθεια», ανέφερε με νόημα ο Γ. Παπαναστασίου προσθέτοντας  ότι ο δήμος όλο αυτό το διάστημα δούλεψε με επιμονή και υπομονή παρά τις τεράστιες δυσκολίες.

«Κάποιοι στο παρελθόν έπαιζαν με το πάρκο και με την πόλη» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου, και σημείωσε «Η πόλη του Αγρινίου αλλάζει. Θα γίνει ανθρώπινη και βιώσιμη».

«Το πάρκο δεν είναι της δημοτικής αρχής είναι των Αγρινιωτών, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Δέχτηκα πίεση για το θέμα του πάρκου κάποιες φορές καλοπροαίρετη αλλά και ορισμένες κακοπροαίρετη αλλά τελικά μπορέσαμε και φτάσαμε σήμερα σε αυτήν την εξαιρετική ημέρα» σχολίασε ο δήμαρχος μεταξύ άλλων και συνέχισε «Αισθάνομαι ευτυχισμένος ως δήμαρχός αλλά και ως δημότης αυτής τη πόλης που το πάρκο απεμπλέκεται και θα προχωρήσει να δημοπρατηθεί, να κατασκευαστεί και να παραδοθεί στους πολίτες».

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος ανακοίνωσε πέρα από την διαχειριστική μελέτη για την ανάπλαση του πάρκου ότι προχωράει και το κτίριο του πάρκου (προϋπολογισμού περίπου 2,75 εκ. ευρώ) , παρά τη μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία που χρειάστηκε αφού μάλιστα έπρεπε να περάσει (σ.σ. είναι κατασκευής του ΄60.με ΄70.)  από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, ούτως ώστε να προχωρήσουν οι μελέτες του.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ