Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΓρηγόρης Τριανταφυλλόπουλός από Αγρίνιο: «O Περιφερειακός Τύπος αντέχει!»

Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλός από Αγρίνιο: «O Περιφερειακός Τύπος αντέχει!»

Στην εκδήλωση «Τιμή στη μνήμη των Βετεράνων του τοπικού Τύπου που έφυγαν» που διοργανώθηκε στο Αγρίνιο με την υποστήριξη της ΕΙΗΕΕ παρέστη ο πρόεδρος της Ένωσης

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Αγρίνιο με την υποστήριξη της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου παρέστη ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΕ Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος που κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον σπουδαίο ρόλο του περιφερειακού Τύπου στις κατά τόπους κοινωνίες.

O Περιφερειακός τύπος κατευθύνει και κατοχυρώνει στην ουσία τα ηλεκτρονικά μέσα, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση

«Το μήνυμα που φεύγει σήμερα από αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση εδώ στο Αγρίνιο είναι ότι ο περιφερειακός Τύπος αντέχει και το σοβαρότερο από όλα ότι μέσα από την ανάλυση, την κριτική σκέψη και την παρουσίαση της ορθότητας της είδησης  ο Περιφερειακός τύπος κατευθύνει και κατοχυρώνει στην ουσία τα ηλεκτρονικά μέσα, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Δεν θα μπορούσαν όλα αυτά τα μέσα να σταθούν αν δεν υπήρχε η εφημερίδα που είναι η μήτρα που τα γεννάει όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΕ συγχαίροντας τους διοργανωτές για την άψογη εκδήλωση αλλά και την συγκινητική ιδέα να τιμηθούν οι μακαριστοί εκδότες και δημοσιογράφοι του Αγρινίου.

Αναφερόμενος στο ρόλο του Τύπου της περιφέρειας ιστορικά ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ρόλο και την συνυφασμένη πορεία του περιφερειακού Τύπου με την Επανάσταση και το νέο Ελληνικό Κράτος μιλώντας για την πρώτη ελληνόφωνη εφημερίδα που εξεδόθη στη Βιέννη μεταφέροντας όλα τα ιδεώδη του νεοελληνικού διαφωτισμού παίζοντας βασικό ρόλο στην Επανάσταση.

«Ιστορικά η πρώτη καταγραφή αφορά στην έκδοση της Καλαμάτας, 2η η Αιτωλική στο Αγρίνιο ωστόσο στη συνείδηση των Ελλήνων ως πρώτη εφημερίδα έχει αποτυπωθεί αυτή που εξέδιδαν οι… ελεύθεροι πολιορκημένοι από το Μεσολόγγι» ανέφερε χαρακτηριστικά για να τονίσει κλείνοντας ότι στην ιστορική αναδρομή ο περιφερειακός Τύπος δεν έχασε ποτέ τη σημασία του και τον σπουδαίο ρόλο του στις τοπικές κοινωνίες!

Και στη σημερινή εποχή που το διαδίκτυο έχει γίνει δεύτερη φύση μας, ο Τύπος και οι περιφερειακές εφημερίδες συνεχίζουν να παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο αποκτώντας μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη αξία η έκδοση στις κατά τόπους κοινωνίες διαχέοντας την είδηση με ορθότητα, ανάλυση, κριτική σκέψη!

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΕ έκανε διακριτική αναφορά στο ισχυρό θεσμικό πλαίσιο σε ότι αφορά τα κριτήρια που πρέπει αν πληρούνται για τον Τύπο και το οφειλόμενο χρέος της κυβέρνησης και των κομμάτων να αποδείξουν εμπράκτως ότι θέλουν πράγματι τη λειτουργία της Δημοκρατίας με τη στήριξη του επαρχιακού Τύπου

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΕΙΗΕΕ στον αείμνηστο Γρηγόρη Σταυρόπουλο, από τα αρχαιότερα μέλη της Ένωσής μας, εκδότη της εφημερίδας «Παναιτωλική».

Αναλυτικά οι απελθόντες εκδότες – δημοσιογράφοι που τιμήθηκαν είναι:

• ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

• ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

• ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

• ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΝΤΑΣ

• ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΝΗΣ

• ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΑΠΙΚΟΣ

• ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ

• ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

• ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

• ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

• ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ (τ. Πράκτορας Εφημερίδων).

*Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπο την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου με την υποστήριξη των Ενώσεων: ΕΙΗΕ, ΕΙΕΤ, AEJ & ΕΝΩΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ), διοργανώθηκε από τις Εβδομαδιαίες Εφημερίδες ΜΑΧΗΤΗΣ και ΠΑΛΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, συνδιοργανωτές επίσης ήταν ο τ. Πράκτορας Εφημερίδων κ. Βλάσης Αλμπάνης.

Εκτός του προέδρου της ΕΙΗΕΕ στην εκδήλωση παρέστη η εκδότρια της  εφημερίδας «Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας» κα Αλίκη Οικονόμου (α` επιλαχόν μέλος του ΔΣ της Ένωσής Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων).

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ