Η Αιτωλοακαρνανία «γοήτευσε» τους 100 Έλληνες & ξένους δημοσιογράφους

Η Αιτωλοακαρνανία «γοήτευσε» τους εκατό Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους με την φυσική της ομορφιά , την ιστορία, τον πολιτισμό, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα οικοσυστήματα και φυσικά την γαστρονομία της.

Φιλοξενήθηκαν για ένα τριήμερο εκεί (29 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου) στο πλαίσιο του Διεθνούς  Συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, που τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων  Δημοσιογράφων είχε την ιδέα να αποτελέσει το συνέδριο εφαλτήριο εξωστρέφειας για τον νομό, ώστε να εισέρθει στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης . Ενισχυτική υπήρξε και η  παρουσία του νέου δημάρχου της περιοχής των Βρυξελλών κ. Χρ. Δουλκερίδη (πρώην υπουργός Τουρισμού), ο οποίος με τις ιδέες του συνέβαλε ώστε το «τουριστικό πακέτο» να καταστεί   ποιο ελκυστικό

Οι εργασίες  του 56ου Διεθνούς Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Νέος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, για την επόμενη διετία εξελέγη ο αυστριακός κ  Οtmar Lahodynsky. Αντιπρόεδρος εξελέγη η ελληνίδα δημοσιογράφος  κ. Σάγια Τσαουδίσου. Κατά την συζήτηση , εξήχθησαν  σημαντικά συμπεράσματα για την δημοκρατική πορεία της Ευρώπης και τις νέες προκλήσεις των Μέσων Μαζικής, και συνέβαλε σε αυτό η συμμετοχή 80 δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα δίκτυα της Ευρώπης.

Η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Βαρεμένος, οι βουλευτές κκ. Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) και Παναγιώτης Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ), ο ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Κύρτσος, η πρώην ευρωβουλευτής κα. Μαριέττα Γιαννάκου,  ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου συνέβαλαν ενεργά στη συζήτηση, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων από εθνικά, περιφερειακά και τοπικά ΜΜΕ.

Κατά την διάρκεια του δείπνου,  η υπουργός τουρισμού κα  Κουντουρά δήλωσε ότι «Η Αιτωλοακαρνανία έχει κάνει ένα τεράστιο τουριστικό άλμα.  Έχει μπει στον τουριστικό χάρτη πολύ δυναμικά. Χαίρομαι πολύ που με την ευκαιρία την μεγάλης γιορτής του Ελληνικού τμήματος των Ευρωπαίων δημοσιογράφων φέρατε από 25 χώρες δημοσιογράφους που θα γνωρίσουν και θα απολαύσουν την ομορφιά της περιοχής, σε όλους τους τομείς. Η περιοχή, κάθε χρόνο, αυξάνει τον τουρισμό και  γίνεται και πιο ελκυστική.

Επίσης, ο υπουργός υποδομών κ. Σπίρτζης ανέφερε, ότι.  «οι υποδομές που έχουν γίνει συμβάλλει  στο να γίνει τόπος τουριστικός προορισμός, αλλά και στο να αναπτυχθούν οι παραγωγικές δομές  στην περιοχή».

Η δημοσιογράφος κα. Κική Παππά παρουσίασε τον νομό ως τουριστικό προορισμό, αναφερόμενη  στις ακτογραμμές, το φυσικό τοπίο, την ιστορία, τους αρχαιολογικούς χώρους , τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται και φυσικά την τοπική γαστρονομία.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων κ. Σόμπολος, καλωσορίζοντας τους συνέδρους και καλώντας τους να γίνουν «οι πρεσβευτές στην Ευρώπη» για την Αιτωλοακαρνανία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *