Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΗ Αργυρώ Μπεκατώρου από τον Αστακό Αιτ/νίας στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής...

Η Αργυρώ Μπεκατώρου από τον Αστακό Αιτ/νίας στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας 

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της  Λαϊκής Ενότητας  συμμετέχει η Αργυρώ Μπεκαρώρου από την Αιτωλοακαρνανία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χημείας & Τεχνολογίας Τροφίμων Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η Αργυρώ Μπεκαρώρου, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, αγωνίζεται μέσα απ’ τις γραμμές της Αριστεράς για μια κοινωνία δικαιοσύνης και ανθρώπινων αξιών.

Μάλιστα στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφια με την παράταξη «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» στην περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Σύντομο Βιογραφικό:

  • Η Αργυρώ Μπεκατώρου γεννήθηκε το 1972 στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσσαλονίκης το 1995, και το 2001 έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα σε αντικείμενο της Βιοτεχνολογίας Τροφίμων από το Τμήμα Χημείας του Παν/μίου Πατρών.
  • Το 2001 εργάστηκε ως μεταδιδάκτορας ερευνητής, σε αντικείμενα περιβαλλοντικής μικροβιολογίας/βιοτεχνολογίας, στο School of Biomedical Sciences του Βρετανικού Παν/μίου του Ulster (Β. Ιρλανδία). Κατά το διάστημα 2002-2006 εργάστηκε στο Τμήμα Χημείας του Παν/μίου Πατρών ως πλήρους απασχόλησης ερευνητής και ως μερικής απασχόλησης Λέκτορας (ΠΔ407). Από το 2006 υπηρετεί ως μέλος ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο «Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων» στο Τμήμα Χημείας του Παν/μίου Πατρών στις βαθμίδες του Λέκτορα (2006-2011), του Επίκουρου Καθηγητή (2011-2018), και του Αναπληρωτή  Καθηγητή (από το 2018 έως σήμερα).
  • Έχει επιβλέψει 4 διδακτορικές διατριβές, πλήθος μεταπτυχιακών και προπτυχιακών διπλωματικών εργασιών και έχει συμμετάσχει σε  πολλά ανταγωνιστικά ερευνητικά/εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι συγγραφέας (co-author) σε 90 περίπου επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 18 κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, 125 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, και 2 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν κυρίως τις εφαρμογές της βιοτεχνολογίας στην παραγωγή τροφίμων, ποτών, μικροβιακών προϊόντων και βιοκαυσίμων, με στόχους την παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας, τη βελτίωση της ποιότητας και διατροφικής αξίας των προϊόντων, καθώς και την αξιοποίηση αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων και υποπροϊόντων.

 

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ