Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕκδηλώσειςΗ «Διέξοδος» κυκλοφόρησε το βιβλίο «ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ – Από την Μικρασία...

Η «Διέξοδος» κυκλοφόρησε το βιβλίο «ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ – Από την Μικρασία στο Μεσολόγγι»

Ο Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου μπορεί λόγω των μέτρων προστασίας του κοινού από τον  Κορωναϊό  να έχουν επηρεάσει   προσωρινά  την ομαλή καθημερινή  λειτουργία του Ιστορικού Μουσείου και της Πολιτιστικής του Βιβλιοθήκης όμως οι λοιπές  δραστηριότητές του συνεχίζονται  κανονικά και χωρίς εμπόδια.

Έτσι  στο πλαίσιο των εκδοτικών  του  δραστηριοτήτων κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες ένα καινούργιο βιβλίο  – το 35ο – με το τίτλο «ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ ΑΝΘΙΜΟΣ – Από την Μικρασία στο Μεσολόγγι».

Πρόκειται  για μία  μακροχρόνια μελέτη του μουσικοδιδασκάλου Ιωάννη Ε. Δακαλάκη  που σκιαγραφεί τον Αρχιδιάκονο Άνθιμο, τον σεβάσμιο υμνωδό του Θεού, τον πράο  και γλυκύτατο   κληρικό  που ταυτίστηκε με το Μεσολόγγι αμέσως μετά τον Μεγάλο Χαλασμό μέχρι τον  θάνατό  του το 1879. Μια εμπεριστατωμένη – και προπαντός υπεύθυνη –  έρευνα του συγγραφέα για τον Άνθιμο τον οποίο προσεγγίζει με μεγάλο σεβασμό φωτίζοντας την πολυσχιδή του προσωπικότητα.

Την επιμέλεια και συντονισμό  της εκδόσεως είχε ο Αλτάνιος Κλεισοβίτης,  τον γραφιστικό σχεδιασμό έκανε ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος ενώ η εκτύπωση πραγματοποιήθηκε  στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις των Αδελφών  Ασημακόπουλοι.

Το βιβλίο διατίθεται στο Μεσολόγγι από το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» στην δε Αθήνα  και  Θεσσαλονίκη από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ).

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ