Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας συνάντησε τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή

Αντιπροσωπεία της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας συναντήθηκε στην Πάτρα με τον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, κύριο Στεφανόπολου Κωνσταντίνο.

Τα μέλη της Ένωσής αφού ευχήθηκαν στον κ. Στεφανόπολου καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα που απασχολούν την Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας εκφράζοντας τους προβληματισμούς για τα κάτωθι:

α) Την άνιση κατανομή των αποδοθέντων στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας κατασχεθέντων οχημάτων από την ΕΛ.ΑΣ. τα οποία αποδόθηκαν στην Περιφέρειά μας μετά από μεγάλη προσπάθεια της ένωσής μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

β) Την άνιση κατανομή των αποσπασθέντων συναδέλφων μας σε νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο ως προς τον αριθμό αλλά και τον τόπο απόσπασής τους.

γ) Την συνεχή συγκρότηση και μετάβαση της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας για υπηρεσία στην Πάτρα.

δ) Την μη έγκυρη αλλά και έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων εκτός έδρας στους συναδέλφους που αποσπούνται.

ε)Την μη τήρηση του Π.Δ. 173/13 για έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας.

στ) Την σταδιακή αύξηση των οφειλόμενων ημερησίων αναπαύσεων, καθώς για ασήμαντα γεγονότα διατάσσετε η μη χορήγηση Η/Α.

Ο κύριος Στεφανόπολους γνωστοποίησε ότι:

-Σε επικείμενη νέα απόδοση κατασχεθέντων οχημάτων στην Περιφέρειά μας η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας θα έχει τον πρώτο λόγο ως προς τον αριθμό αλλά και την ποιότητα των οχημάτων που θα της παραχωρηθούν.

– Για την συνεχή σύσταση της Διμοιρίας Υποστήριξης μας γνώρισε ότι λόγοι ασφαλείας στο λιμάνι της Πάτρας λόγο του προβλήματος με τους μετανάστες απαιτούν την μετακίνησή της Διμοιρίας σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Πάτρα για ενίσχυση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., χωρίς να παραγνωρίζει το γεγονός ότι ίσως κάποιες φορές να μην ήταν απαραίτητη η συγκρότησή της.

– Για τις αποσπάσεις υποσχέθηκε πιο δίκαιη κατανομή, αριθμητική αλλά και ως προς τον τόπο μετακίνησης, ενώ για την χορήγηση εκτός έδρας αποζημιώσεων μας γνώρισε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

– Για την μη τήρηση του Π.Δ. 173/13 και την χορήγηση των Η/Α θα δοθούν εντολές για την όσο πιο σύντομη και ομαλή λύση του προβλήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *