Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2026
Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2026
ΑρχικήΕπίκαιραΗ Πυροσβεστική Αγρινίου τιμά τους πεσόντες Πυροσβέστες, Ιωάννη Κωστάκη και Παναγιώτη Πλεξίδα

Η Πυροσβεστική Αγρινίου τιμά τους πεσόντες Πυροσβέστες, Ιωάννη Κωστάκη και Παναγιώτη Πλεξίδα

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025 και ώρα 10:30 π.μ., η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος, τιμώντας εκείνους που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί διαδοχικά:

  • στο Μνημείο του Πυρονόμου Κωστάκη Ιωάννη, που βρίσκεται στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αγρινίου–Μεσολογγίου, στην Τοπική Κοινότητα Κλεισορρευμάτων,

  • και στο Μνημείο του Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη Πλεξίδα Παναγιώτη, στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Β΄ Τάξης Παραβόλας «Εθελοντής Αρχιπυροσβέστης Πλεξίδας Παναγιώτης», του Δήμου Αγρινίου.

Η Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών

Αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για όλη την πυροσβεστική οικογένεια, αλλά και για την τοπική κοινωνία, καθώς αποτίεται φόρος τιμής σε εκείνους που έθεσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία του πολίτη, της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο στις 12 Νοεμβρίου τιμώνται οι πεσόντες άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Η Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών καθιερώθηκε το 2006 (άρθρο 22 του Ν.3511/2006), σε ανάμνηση του πρώτου νεκρού πυροσβέστη του Πυροσβεστικού Σώματος (ιδρύθηκε το 1930 με πρωτοβουλία του Ελευθερίου Βενιζέλου).

Ήταν ο δόκιμος πυροσβέστης Β’ τάξεως, Κωνσταντίνος Πούλιος, που έχασε τη ζωή του τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Νοεμβρίου 1942, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διώροφο οίκημα στη συνοικία Κουλέ Καφέ της Θεσσαλονίκης. Ο 26χρονος πυροσβέστης καταγόταν από το Πολύδενδρο Γρεβενών και ήταν πατέρας ενός νεογέννητου αγοριού.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ