Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΗμέρα Natura2000: Παρατηρούμε και Ζωγραφίζουμε την Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Ημέρα Natura2000: Παρατηρούμε και Ζωγραφίζουμε την Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

Την Κυριακή 19 Μαΐου είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura2000. Με αφορμή αυτή την μέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Πάρκο Δασάκι, στο Λιμάνι Μεσολογγίου, την οποία διοργανώνει το  Messolonghi By Locals.

Στην εν λόγω συνάντηση θα γίνει παρατήρηση, με τηλεσκόπια και κιάλια, των πουλιών που πετούν ανάμεσά μας και θα υπάρξει η ευκαιρία οι επισκέπτες να δουν με άλλη ματιά το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα συναντηθούν άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας και σχεδιαστικής ικανότητας που θα ζωγραφίσουν ο καθένας με το δικό του ύφος την λιμνοθάλασσα.

“Το κάλεσμα είναι ανοιχτό για όλους. Φέρτε μολύβι σας, τα χαρτιά σας και την φαντασία σας και ελάτε να περάσουμε ένα δημιουργικό Κυριακάτικο πρωινό δίπλα στην Λιμνοθάλασσα” αναφέρει το Messolonghi By Locals.

Τι είναι το Natura2000;

Το δίκτυο Natura 2000 είναι ο βασικός πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
Είναι ένα δίκτυο προστατευόμενων περιοχών -το μεγαλύτερο στον κόσμο- που προστατεύει τα πλέον απειλούμενα είδη και οικοτόπους της Ευρώπης.

Tο Natura 2000 δεν είναι απλώς ένα δίκτυο προστατευόμενων περιοχών. Αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι και η φύση αποδίδουν καλύτερα όταν συνεργάζονται. Στόχος του δεν είναι ο αποκλεισμός οικονομικών δραστηριοτήτων, αλλά η διασφάλιση της συμβατότητας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων με την προστασία πολύτιμων ειδών και οικοτόπων.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ