Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήLife, Style & TVΙταλία: Τέλος στις φανέλες με τον αριθμό 88 στο ποδόσφαιρο -Ποια η...

Ιταλία: Τέλος στις φανέλες με τον αριθμό 88 στο ποδόσφαιρο -Ποια η σύνδεση με τον Χίτλερ

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι συνάντησε εχθές τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας. Στην συζήτηση έγινε άμεση αναφορά στην τροποποίηση του «ηθικού κώδικα» των ομάδων της Ιταλίας, με ειδική αναφορά σε θέματα ρατσισμού και στην καταπολέμηση ακραίων, αντιδημοκρατικών ιδεολογιών.

Όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός, στο εξής «δεν θα υπάρχουν φανέλες ποδοσφαιριστών με τον αριθμό 88». Δεν πρόκειται για τυχαίο αριθμό διότι, όπως γράφει ο Τύπος, παραπέμπει στον ναζιστικό χαιρετισμό «Heil Hitler» («Χαίρε Χίτλερ»), αφού το Η είναι το όγδοο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου. (σ.σ. δηλαδή 88 = HH = Heil Hitler).

Παράλληλα, η συμφωνία της ιταλικής κυβέρνησης με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας προβλέπει ότι οι οπαδοί τους δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν σύμβολα που συνδέονται με το μαύρο, ναζιστικό παρελθόν και ούτε να χρησιμοποιούν εκφράσεις που υποθάλπουν κάθε είδος διακρίσεων.

Οι σύλλογοι θα πρέπει επίσης να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα διακόπτονται οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ