Κ. Λύρος για παραίτηση αντιδημάρχου Μεσολογγίου: “Η εμπιστοσύνη δεν δωρίζεται, κερδίζεται”

Μετά και την παραίτηση  του Σπύρου Βασιλείου από την θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο δήμαρχος Κώστας Λύρος προέβη σε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων τονίζει πως “Παρά την εμπιστοσύνη που έδειξα στο πρόσωπο του κ. Βασιλείου και του ανέθεσα το σοβαρό κομμάτι της διαχείρισης των Οικονομικών του Δήμου δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου, με σοβαρές ανεπάρκειες, καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες με σκοπιμότητα, προχειρότητες της τελευταίας στιγμής και αντιστροφή των ευθυνών”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου:

Σε ότι αφορά την παραίτηση του κ. Βασιλείου από την θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών όπου τον τίμησα δύο φορές με επιλογή μου θέλω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Οι διαφωνίες που μπορεί να οδηγήσουν σε μια αποχώρηση δεν μπορεί να αφορούν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο καθένας διότι αυτές δεν μπορεί να τις αποφύγει κανείς, δεν είναι κρίσιμες και η αδυναμία διαχείρισης τους δηλώνει ανεπάρκεια για το ρόλο.

Οι διαφωνίες όμως ως προς την στόχευση δεν ξεπερνιούνται.

Είμαι υποχρεωμένος για μια ακόμη φορά να επαναλάβω τη θέση μου ότι η εμπιστοσύνη δεν δωρίζεται…. κερδίζεται.

Και φυσικά προϋποθέτει αλήθεια, ευθύτητα, σεβασμό και αμοιβαία εκτίμηση.

Παρά την εμπιστοσύνη που έδειξα στο πρόσωπο του κ. Βασιλείου και του ανέθεσα το σοβαρό κομμάτι της διαχείρισης των Οικονομικών του Δήμου δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου, με σοβαρές ανεπάρκειες, καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες με σκοπιμότητα, προχειρότητες της τελευταίας στιγμής και αντιστροφή των ευθυνών.

Η δημοτική αρχή έχει δεσμευθεί απέναντι στους δημότες να πάει το δήμο μπροστά. Να ξεφύγει από την διαχείριση του παλαιού μοντέλου της κατ’ επιλογήν εξυπηρέτησης και παλαιοκομματικής λογικής διαχείρισης της εξουσίας χωρίς όραμα, στόχευση και σχεδιασμό.

Ο κ. Βασιλείου με αυτούς τους στόχους δεν ευθυγραμμίστηκε… ποτέ. Αυτή ήταν η ριζική διαφωνία μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *