Κ. Σακελλαροπούλου: Η έξοδος του Μεσολογγίου ήταν στιγμή υπέρτατης έξαρσης και γενναιότητας

Στον εορτασμό της 195ης επετείου της ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου παρευρέθη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 195ης επετείου της ηρωικής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας , του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης  και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, ο οποίος εκφώνησε και τον Πανηγυρικό της ημέρας, των Βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνου Καραγκούνη, Γιώργου Βαρεμένου, Θάνου Μωραΐτη και Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Δημάρχου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Κωνσταντίνου Λύρου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Ιωάννη Τσώλου κ.α.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στον Τύμβο των Ηρώων, μέσα στον Κήπο των Ηρώων, και κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η έξοδος του Μεσολογγίου δεν ήταν ήττα. Ήταν μια στιγμή υπέρτατης έξαρσης και γενναιότητας. Μια χούφτα τόπος αντιστάθηκε σε μια αυτοκρατορία, προκαλώντας τον θαυμασμό όλου του κόσμου. Έχουμε ιστορικό καθήκον να ανταποκριθούμε στην υψηλή παρακαταθήκη των προγόνων μας, οικοδομώντας ένα μέλλον αντάξιό τους». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε δηλώσεις που έκανε μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Ηρώων, στο Μεσολόγγι, όπου τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «η έξοδος του Μεσολογγίου αποτέλεσε ένα τραγικό συμβάν της Ελληνικής Εθνεγερσίας και ταυτόχρονα μια κορυφαία στιγμή που συμπύκνωσε το ηρωικό επαναστατικό φρόνημα, το αυτοθυσιαστικό πνεύμα, την ηθική ελευθερία». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είναι το κυρίαρχο γεγονός που σφράγισε την εικόνα και την ταυτότητα του Μεσολογγίου, αυτό που προσέδωσε στην πόλη την ιερότητά της». «Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό,» συνέχισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, «τιμάμε σήμερα εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους από αγάπη για τη ζωή, μη θέλοντας να την εξευτελίσουν μέσα στη σκλαβιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *