Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΚάλεσμα Τραπεζιώτη για μια ανεξάρτητη & ενωτική δημοτική παράταξη στο Δήμο...

Κάλεσμα Τραπεζιώτη για μια ανεξάρτητη & ενωτική δημοτική παράταξη στο Δήμο Αγρινίου

Δ. Τραπεζιώτης: «Επιδιώκουμε να συμμαχήσουμε με δυνάμεις και πρόσωπα που αγωνίζονται για την δημοκρατία και την πρόοδο του τόπου μας»

Σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η Γενική Συνέλευση των μελών της Δημοτικής Παράταξης  «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα – Πολίτες σε Δράση» με επικεφαλή τον Δημήτρη Τραπεζιώτη.

Ειδικότερα ο κ. Τραπεζιώτης τόνισε ότι «η παράταξή μας, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, υποδέχεται ως μέλη της πολίτες απ’ όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα που επιθυμούν να συμβάλουν στη θεσμική ενδυνάμωση και ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην άρθρωση της τοπικής δημοκρατίας ώστε ο Δήμος μας να αποτελέσει μια πραγματική αποκεντρωμένη λαϊκή εξουσία με λογοδοσία, κοινωνικό έλεγχο και δομές που θα εξασφαλίζουν τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων.»

Αναφορικά με το έργο της παράταξης του σημείωσε ότι  «η παράταξή μας δεν ευθυγραμμίζεται με κομματικές κατευθύνσεις και τούτο πλήρως αποδεικνύεται τόσο από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και από τις θέσεις που έχουμε διατυπώσει δημόσια με κείμενα και δημοσιεύσεις όχι μόνο για τα τοπικά ζητήματα, αλλά και για τα ζητήματα της γενικής πολιτικής».

Παράλληλα ανακοίνωσε την κάθοδο στην εκλογική διαδικασία, που θα διεξαχθεί το 2019 για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών, ώστε «να δημιουργηθεί ένα ευρύ προοδευτικό & δημοκρατικό μέτωπο για μια ανεξάρτητη & ενωτική δημοτική παράταξη στο Δήμο Αγρινίου».

Ο κ. Τραπεζιώτης άσκησε έντονη κριτική στη σημερινή Δημοτική αρχή κάνοντας λόγο για «ανικανότητα και αδυναμία της να αξιοποιήσει τα προφανή συγκριτικά πλεονεκτήματα του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, να παρακολουθήσει τις εξελίξεις  και να εκμεταλλευθεί χρηματοδοτικές ευκαιρίες που παρέχονται από Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα».

Τέλος κατέθεσε μια σειρά προτάσεων και μεταξύ αυτών είναι:

  • Ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης μόλις εκλεγεί να αναστείλει την κομματική του ιδιότητα ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία ότι ενεργεί με κριτήριο τις κομματικές σκοπιμότητες. Το ίδιο βεβαίως προτάθηκε και για τους επικεφαλείς των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων.
  • Οι υποψήφιοι που θα εκλεγούν ως δημοτικοί σύμβουλοι να μην μπορούν να κατέχουν θέσεις ευθύνης στο Δήμο Αγρινίου σε περίπτωση που κατέχουν ταυτόχρονα κομματικά ή κυβερνητικά αξιώματα ή είναι διορισμένοι έμμισθα ή άμισθα στη Διοίκηση Νομικών Προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου.

Φωτο: agriniosite.gr

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ