Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑγροτικάΚανδήλα Ξηρομέρου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τη γεωργία δέσμευσης άνθρακα

Κανδήλα Ξηρομέρου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τη γεωργία δέσμευσης άνθρακα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για το ευρωπαϊκό έργο LIFE GEOCARBON στην Κανδήλα Ξηρομέρου που διοργανώθηκε από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων) και το Δήμο Ξηρομέρου, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022.

Στην εκδήλωση μίλησαν εκτός από τον Συντονιστή του έργου, Δρ. Δημήτρη Τριαντακωνσταντή, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μπίθας  από το ΙΑΠΑΔ του Παντείου Πανεπιστημίου, ο καθηγητής Παντελής Μπαρούχας από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εδαφολογικό Εργαστήριο Δυτικής Ελλάδας καθώς και οι υποψήφιοι διδάκτορες, Σπυρίδων Δέτσικας και Καριοφυλλιά Πετρίδου.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα οφέλη της γεωργίας δέσμευσης άνθρακα τόσο για τον παραγωγό όσο και για το μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Το κοινό ανταποκρίθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετέχοντας με παρατηρήσεις που διευκόλυναν να πραγματοποιηθεί μια εποικοδομητική συζήτηση.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκης Γιάννης, ο οποίος καλωσόρισε τους συντελεστές του έργου LIFE GEOCARBON και τόνισε την σημασία που έχει το έργο στην καταγραφή του ανθρακικού αποτυπώματος των καλλιεργειών. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν οι πολιτευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, κα Γεωργία Μπόκα και κος Θανάσης Παπαθανάσης.

Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου, εκπρόσωπος του βουλευτή κου Κώστα Καραγκούνη, γεωπόνοι και παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ