Καπναποθήκες Παπαστράτου: Nα ζωντανέψει ξανά η ιστορία του Αγρινίου

Ήταν Νοέμβριος του 2019 όταν πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου, στην παλαιά αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η συνάντηση του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος Παπαστράτου με τον Δήμαρχο Αγρινίου και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος,  Επικεφαλής της  Δημοτικής Παράταξης Αγρινίου “Συμμαχία Πολιτών”

Ήταν μια ιστορική συνάντηση αφού κατά τη διάρκειά της ο πρόεδρος του Ιδρύματος Παύλος Μοσχολιός μας γνωστοποίησε την απόφαση του Ιδρύματος για την κατάργηση του και την παραχώρηση της περιουσίας του στον Δήμο Αγρινίου.

Θυμίζουμε ότι η περιουσία του Ιδρύματος περιλαμβάνει τα δυο κτήρια των παλαιών καπναποθηκών Παπαστράτου και το αποθεματικό που ανέρχεται σε περίπου 1,4 εκατ. ευρώ.

Αυτή ήταν μια κομβικής σημασίας απόφαση του Ιδρύματος, που έγινε με χαρά αποδεκτή από όλους μας, αφού πλέον ο Δήμος Αγρινίου θα αποκτούσε τη δυνατότητα να διασώσει, να ανακαινίσει και να αξιοποιήσει αυτά τα εμβληματικά κτήρια που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας.

Σήμερα, Φεβρουάριος του 2021, 15 μήνες μετά, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το θέμα. Είναι επομένως δικαιολογημένη η ανησυχία που εκφράζουν και εύλογα τα ερωτήματα που θέτουν οι συνδημότες μας για ένα θέμα που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές όλων των Αγρινιωτών.

Κι αυτό γιατί κάθε μέρα που περνά η κατάσταση των κτηρίων επιδεινώνεται δραματικά και σε λίγο θα είναι οριακή, όπως μπορείτε να δείτε και από τις εικόνες που επισυνάπτουμε.

Γι αυτό και θεωρούμε αυτονόητη την υποχρέωση των αρμοδίων να ενημερώσουν την κοινωνία της πόλης για τις εξελίξεις επί του θέματος: έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και αν όχι σε ποιους λόγους οφείλεται η πολύ μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει.

Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία η εγρήγορση όλων μας μαζί με την ενεργοποίηση των θεσμικών παραγόντων για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε τα εγκαταλειμμένα για δεκαετίες κτήρια των καπναποθηκών Παπαστράτου να μπορέσουν κάποια στιγμή να ζωντανέψουν ξανά.

Και μαζί τους να ζωντανέψει ξανά ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *