Καταγγελία για πρόχειρες εγκαταστάσεις παιδικών χαρών στο Δήμο Αγρινίου από την παράταξη Καμμένου

Ανακοίνωση -καταγγελία εξέδωσε σήμερα η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αγρινίου Σταύρο Καμμένο, κάνοντας λόγο για πρόχειρες εγκαταστάσεις παιδικών χαρών στο Δήμο Αγρινίου για προεκλογικούς σκοπούς. “Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα διαπιστώνεται του λόγου το αληθές: πέτρες, τσιμέντα και άλλα ανεπίτρεπτα δίπλα στα όργανα παιχνιδιού” αναφέρει μεταξύ άλλων η παράταξη και συνεχίζει  “Ζητάμε να γίνουν τα δέοντα σύμφωνα με το νόμο προκειμένου να καταστούν ασφαλείς οι παιδικές χαρές του Δήμου Αγρινίου”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία για τις παιδικές χαρές στο Δήμο Αγρινίου:

“Την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Αγρινίου, παρουσία του κ. Σκορδόπουλου, παρέδωσε σε εννέα  Δημοτικές Ενότητες πιστοποιημένα όργανα παιδικών χαρών.

Βλέποντας τις εικόνες στα ΜΜΕ και έχοντας υπόψη την κείμενη νομοθεσία που αφορά στην εγκατάσταση παιδικών χαρών, καθώς  και τις προδιαγραφές της ΕΛΟΤ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ), διαπιστώσαμε με τρόμο και οργή πως δεν τηρήθηκε καμία από τις επιβαλλόμενες  προδιαγραφές για την εγκατάστασή τους, όπως και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου (απαιτείται  καθόλου σκληρό υλικό, συγκεκριμένου πάχους άμμος κλπ). Σύμφωνα με  δήλωση δε του κ. Σκορδόπουλου ως αρμοδίου, η διαμόρφωση αυτή θα συντελεστεί σε μέλλοντα χρόνο, δηλαδή όταν πολλά από τα παιδιά μας θα έχουν καταλήξει στις Πρώτες Βοήθειες τραυματισμένα.

Κύριοι, κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Τρανό παράδειγμα .. «προς αποφυγή» η παιδική χαρά στο Παπαστράτειο Πάρκο που ήδη λειτουργεί  σχεδόν ένα χρόνο χωρίς να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Ζητάμε να γίνουν τα δέοντα σύμφωνα με το νόμο προκειμένου να καταστούν ασφαλείς οι παιδικές χαρές του Δήμου Αγρινίου”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *