Κατεδαφίζονται 35 αυθαίρετα στην Τουρλίδα Μεσολογγίου

Σε δεκάδες κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών που βρίσκονται στον αιγιαλό και σε δασικές εκτάσεις, προχωρά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα στο στάδιο της κατεδάφισης βρίσκονται 15 αυθαίρετες κατασκευές στην Αχαΐα και άλλες τρεις στην Κορινθία, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 79.000 ευρώ.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί να γίνουν 52 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Αιτωλοακαρνανία, Κορινθία, Κεφαλονιά και Αχαΐα και ήδη έχει δημοσιευθεί η διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για την ανάδειξη των αναδόχων εκτέλεσης των εργασιών.

Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα παραμένει η κατεδάφιση 26 αυθαίρετων κατασκευών  στην χερσαία ζώνη του λιμένος Λουτρακίου, διότι διερευνάται από την αρμόδια υπηρεσία, εάν και κατά πόσο μπορούν να υπαχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 96 του νόμου 4505/2017.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Νικόλαο Παπαθεοδώρου, «η Αποκεντρωμένη κινεί πάντα τις απαραίτητες διαδικασίες για τις κατεδαφίσεις, αλλά το σημαντικό ζήτημα είναι οι χρηματοδοτήσεις, αφού στην αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι συνολικά 12 νομοί και ως εκ τούτου τα χρήματα που θέλουμε είναι αρκετά.»

Όπως προσθέτει, «εμείς ζητάμε κονδύλια, μέσω του προγράμματος δημοσιών επενδύσεων και του πράσινου ταμείου, και όταν μας δίνονται προχωράμε στις κατεδαφίσεις, έχοντας φροντίσει προηγουμένως να είναι έτοιμες οι μελέτες», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «σε αυτόν τον τομέα μπορώ να πω ότι πάμε καλά.»

Αιτωλοακαρνανία

Θα κατεδαφιστούν 35 αυθαίρετα κτίσματα και κατασκευές, που βρίσκονται εντός αιγιαλού, στην παραλία Τουρλίδα του Μεσολογγίου, ενώ το κόστος της κατεδάφισης φθάνει τα 290.000 ευρώ.

Κορινθία

Θα κατεδαφιστούν 14 αυθαίρετα κτίσματα, που βρίσκονται μέσα σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, με το κόστος των εργασιών να ανέρχεται στα 124.950 ευρώ.

Κεφαλονιά

Θα κατεδαφιστεί αυθαίρετη λιμενική κατασκευή, εντός αιγιαλού, στην περιοχή Αθέρας της Παλλικής και το κόστος έχει προϋπολογιστεί στα 168.000 ευρώ.

Αχαΐα

Έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση 2 αυθαιρέτων κατασκευών, εντός αιγιαλού, που βρίσκονται στο λιμανάκι Κρυονερίου της Ακράτας και το κόστος των εργασιών φθάνει τα 250.000 ευρώ.

1816 καταγεγραμμένα αυθαίρετα στην περιοχή αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το ΑΠΕ–ΜΠΕ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει καταγράψει στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων 1.816 αυθαίρετα κτίσματα με πρωτόκολλα που συντάχθηκαν από τις κτηματικές υπηρεσίες και τα δασαρχεία:

1.208 είναι αμετάκλητα:

818 από αυτά είναι στον αιγιαλό

390 είναι σε δασικές εκτάσεις.

354 (30%) από τα αμετάκλητα έχουν ήδη κατεδαφιστεί

854 υπολείπονται προς κατεδάφιση (517 στον αιγιαλό & 337 σε δάση).

52 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ξεκινούν σε Αιτωλοακαρνανία, Κορινθία, Κεφαλονιά και Αχαΐα όπου ήδη έχει δημοσιευθεί η διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας για ανάδειξη των αναδόχων εκτέλεσης των εργασιών έχουν προγραμματιστεί να γίνουν πριν το τέλος του έτους.

18 αυθαίρετες κατασκευές (15 στην Αχαΐα & 3 στην Κορινθία) βρίσκονται στο στάδιο της κατεδάφισης

26 αυθαίρετες κατασκευές παραμένουν σε εκκρεμότητα

749 υπολείπονται προς προγραμματισμό για κατεδάφιση (290 στην περιφέρεια Πελοποννήσου, 237 στα Ιόνια Νησιά και 222 στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *