Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΚΕΣΥΠΕ: Δημιουργείται Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο νοσοκομείο Αγρινίου

ΚΕΣΥΠΕ: Δημιουργείται Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο νοσοκομείο Αγρινίου

Στην σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού συμβουλίου υγειονομικών περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) στο Υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να δημιουργηθέι Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο νοσοκομείο Αγρινίου δηλαδή επεμβατικού τμήματος που θα διενεργεί στεφανιογραφίες και θεραπείες καρδιολογικών παθήσεων  με διαδερμική προσπέλαση.

Μετά την εισήγηση του ΚΕΣΥΠΕ θα ακολουθήσει Προεδρικό διάταγμα που θα αλλάξει τον οργανισμό του Νοσοκομείου ώστε να προβλέπει την λειτουργία του νέου τμήματος ενω παράλληλα ξεκινούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για την απόκτηση του κατάλληλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το εργαστήριο, ο οποίος να σημειωθεί οτι θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από την 6 ΥΠΕ.

Κ. Καραγκούνης: Διαχρονικό αίτημα όλων των πολιτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας

“Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώθηκα από το Υπουργείο Υγείας και από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη ότι πριν από λίγο εγκρίθηκε από το ΚΕΣΥΠΕ η ίδρυση του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Από εδώ και πέρα ξεκινούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για την απόκτηση του κατάλληλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το εργαστήριο, ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από την 6 ΥΠΕ.

Η ίδρυση ενός τέτοιου εργαστηρίου αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα όλων των πολιτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας, διότι θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών που δυστυχώς πολλά από αυτά κατέληγαν, πριν φτάσουν στα Νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων” αναφέρει σχετικά με την απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ για δημιουργία Αομοδυναμικού εργαστηρίου στο Γενικό νοσοκομείο Αγρινίου ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κ. Καραγκούνης.

Και προσθέτει: “Πέρσι εισηγήθηκα στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη την ίδρυση Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Αγρίνιο. Υλοποιήθηκε! Ευχαριστώ τους πρωταγωνιστές του νοσοκομείου. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε ολοκληρωθεί αν δεν υπήρχε η αγαστή συνεργασία του συντονιστή – διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Γεώργιου Αλμπάνη, της ίδιας της Διοίκησης του νοσοκομείου αλλά και της Εκπροσώπου των Εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου με τον Διοικητή της 6 ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, οι οποίοι συντόνισαν όλη αυτή την προσπάθεια.

Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη αλλά και στην Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Ασημίνα Γκάγκα, η οποία έχει και την σχετική αρμοδιότητα, αλλά βεβαίως και στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη για την πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη. Επιτέλους ο νομός μας αποκτά Αιμοδυναμικό Εργαστήριο”.

Μ. Σαλμάς: Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση  των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο νόμο

“Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο νόμο μας με την αναβάθμιση του νοσοκομείου Αγρινίου” τονίζε σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μάριος Σαλμάς.

Και συνεχίζει: “Σε επικοινωνία που είχα χθες με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβελη μου εξέφρασε την βούληση και απόφαση να χρηματοδοτήσει η 6η ΥΠΕ την κατασκευή του εργαστηρίου και τον εξοπλισμό. Με εμπιστοσύνη στον διευθυντή της καρδιολογικής κ. Γεώργιο Αλμπάνη αλλά και τους καρδιολόγους και το νοσηλευτικό  προσωπικό ευελπιστούμε ότι οι καρδιολογικοι ασθενείς του νομού θα τυγχάνουν άμεσης  και αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υγειας αλλα και όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου και ιδιαίτερα τους δυο συναδέλφους Βουλευτές κ. Καραγκούνη και κ. Λιβανό, τον κ. Καρβέλη και το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Αγρινίου»

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ