Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΚΚΕ: "Εξοργιστική & προκλητική η δίωξη 200 γιατρών που υπηρέτησαν στο Νοσοκομείο...

ΚΚΕ: “Εξοργιστική & προκλητική η δίωξη 200 γιατρών που υπηρέτησαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου”

Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτηρίζει τη δίωξη 200 Γιατρών που υπηρέτησαν στο Γ.Ν. Αγρινίου από το 2018 έως το 2021, η Τομεακή επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, πρόκειται για δίωξη «για παράβαση καθήκοντος με δόλο και σκοπό να βλάψουν το νοσοκομείο επειδή εξέδιδαν χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά παραπεμπτικά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής: «Είναι προκλητικό και εξοργιστικό, έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς με τις πολιτικές τους διαχρονικά, της υποχρηματοδότησης, της προώθησης της λογικής κόστους – οφέλους που όλοι τους συμφωνούν και εφαρμόζουν είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, έχουν οδηγήσει τα δημόσια νοσοκομεία ένα βήμα πριν τη κατάρρευση:

  • Με τεράστιες ελλείψεις, σοβαρή υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.
  • Με συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων, κλινικών μέχρι και νοσοκομείων.
  • Με τεράστιες λίστες αναμονής των χειρουργείων, τη χρόνια υποχρηματοδότηση και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Την ίδια στιγμή με καταδικαστικά πορίσματα από τους διορισμένους διοικητές τους, εις βάρος των γιατρών, μεταφέρουν τις δικές τους διαχρονικές ευθύνες και ανεπάρκειες στους εργαζόμενους, φθάνοντας στο σημείο να διώκονται ποινικά».

Απαράδεκτο να διώκονται οι γιατροί…

Στη συνέχεια η Τομεακή επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό να κατηγορούνται και να διώκονται οι γιατροί:

  • «Είναι απαράδεκτο να κατηγορούνται και να διώκονται οι γιατροί όχι γιατί εγκατέλειψαν ή αρνήθηκαν να εξετάσουν ασθενή τους αλλά διότι δεν εξέδιδαν παραπεμπτικά εξετάσεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αφού ήταν ανύπαρκτες και προβληματικές οι εγκαταστάσεις σε μηχανολογικό και πληροφοριακό εξοπλισμό, σε συνθήκες ακραίας υποστελέχωσης όπως οι ίδιοι οι γιατροί καταγγέλλουν.
  • Είναι εξοργιστικό να διώκονται οι γιατροί που δεν αφήσανε ασθενείς χωρίς να τους παράσχουν βοήθεια και να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή τους.

Αυτή που πρέπει να διωχθεί και να ανατραπεί είναι η πολιτική που έχει φέρει τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας σε αυτή την άθλια κατάσταση με τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά».

Κάλεσμα προς τους Αιτωλοακαρνάνες

Η Επιτροπή του ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανίας καταλήγει με κάλεσμα:

Καλούμε το λαό της Αιτωλοακαρνανίας να σταθεί στο πλευρό των γιατρών εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξη και την αλληλεγγύη του μέσα από τους φορείς του, με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους ώστε να απαιτήσουμε:

  • Να σταματήσει η άδικη δίωξη των γιατρών του νοσοκομείου μας.
  • Να παλέψουμε για την αποφασιστική ενίσχυση των νοσοκομείων του νομού, για υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ