Κοροναϊος: Πενήντα άτομα ταξίδεψαν μαζί με τον 66χρονο ασθενή

Όπως ανακοινώθηκε το ένατο ως τώρα κρούσμα στη χώρα, πρόκειται για 66χρονο με καταγωγή από την Ηλεία που πρόσφατα είχε πάει με γκρουπ 50 ατόμων εκδρομή στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Το περιστατικό διαγνώσθηκε στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό. Στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί).

Μάλιστα κάποιοι που ταξίδεψαν μαζί με τον ασθενή, σύμφωνα με πληροφορίες του www.Iliaoikonomia.gr, είναι από την Ζάκυνθο αλλά και περιοχές της Ηλείας.

Το γκρουπ είχε πολυήμερη εκδρομή το Ισραήλ και την Αίγυπτο. γύρισαν την προηγούμενη εβδομάδα.  Πολλοί από τους συνταξιδιώτες του ασθενούς, μόλις πληροφορήθηκαν την θετική διάγνωση στον 66χρονος, ήδη προχώρησαν σε σχετικές εξετάσεις.

Ήδη αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς καθώς και των συγγενών του.

Ο 66χρονος αποτελεί έναν άνθρωπο γνωστό  στην τοπική κοινωνία της Ηλείας

Πρώην διευθυντής σε σχολείο της Αμαλιάδας είναι ο 66χρονος που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, με κοροναϊό.

Ο 66χρονος αποτελεί έναν άνθρωπο γνωστό ευρύτερα στην τοπική κοινωνία της Ηλείας. Διαμένει μόνιμα στην Αμαλιάδα, και πλέον ελέγχονται άτομα του στενού του περιβάλλοντος του, κι ως ύποπτα κρούσματα, η σύζυγός του και ένα ακόμα άτομο.

Σε καραντίνα Ρίο & Αμαλιάδα

Ο 66χρονος είχε αρχικά μεταβεί στο Γ.Ν. Αμαλιάδας για το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε και έπειτα – σύμφωνα με πληροφορίες – μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, και έπειτα στο Ρίο.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του Γ.Ν. Αμαλιάδας που ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς.

Στο νοσοκομείο του Ρίου έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός, καθώς ο 66χρονος νοσηλεύεται εκεί από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο ασθενής είχε αναφέρει το ταξίδι του σε χώρες με κρούσματα.

Πηγή: iliaoikonomia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *