Κορονοϊός: Στο “βαθύ κόκκινο” και η Αιτωλοακαρνανία –Τα νέα μέτρα

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνει από αύριο και η Αιτωλοακαρνανία όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Είχε προηγηθεί η σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα, μετά και τα αυξημένα κρουσμάτα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε τις περιοχές  πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) και είναι οι εξής  Περιφερειακές Ενότητες:

Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανήσι, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

Ο υπουργός μίλησε για διασπορά και της βρετανικής μετάλλαξης.

Αλλαγές και στις μετακινήσεις:

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης .

Συγκεκριμένα από αύριο το πρωί στις 6 έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 πμ θα ισχύουν τα εξής:

Στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στους κωδικούς 2 και 6. Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.

Για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα από αύριο θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Ο υφυπουργός στην αρχή έστειλε το μήνυμα πως «βλέπουμε το τέλος, αλλά δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό».

Τα μεταλλαγμένα στελέχη, είπε, φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει στην Ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό και συμμετέχουν στην εικόνα της επιβάρυνσης που βλέπουμε. Έχουν εντοπιστεί σε 1.756 πολίτες μέχρι σήμερα, ανέφερε.

Να σημειωθεί οτι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 06:00 σε όλες τις περιοχές στο “βαθύ κόκκινο”, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη όπου τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00 ενώ στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00

Κλείνει το λιανεμπόριο και η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων

Τέλος αξίζει να σημειωθεί οτι κλείνει το λιανεμπόριο και επίσης αναστέλλεται και η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός από την ειδική αγωγή) .

Δείτε αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα ΕΔΩ   (Επίπεδο Γ- Πολύ Αυξημένου Κινδύνου,  δηλαδή “βαθύ κόκκινο”)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *