Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚώστας Καραγκούνης από Αγρίνιο: Ισχυρό μήνυμα νίκης για την Νέα Δημοκρατία...

Κώστας Καραγκούνης από Αγρίνιο: Ισχυρό μήνυμα νίκης για την Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό

Την κεντρική του ομιλία πραγματοποίησε χθες ο Κώστας Καραγκούνης στο Αγρίνιο. Πλήθος κόσμου τον υποδέχτηκε στην κεντρική πλατεία παρόλη την κακοκαιρία που έπληξε την πόλη νωρίτερα. Μαζί έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα νίκης για την Νέα Δημοκρατία και για τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μαζί έδωσαν ηχηρό μήνυμα αυτοδυναμίας! “Η Νέα Δημοκρατία είναι  η κυρίαρχη δύναμη και θα αγγίξει τα ποσοστά του 2019” εκτίμησε ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Καραγκούνης ευχαρίστησε από καρδιάς τον Δήμαρχο Αγρινίου, κ. Γιώργο Παπαναστασίου, τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο, τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη , τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, όλους τους πρώην δημάρχους, τον κ. Νίκο Καραπάνο, τον κ. Βασίλη Καπέρδα, τους πρώην πολιτευτές και συνοδοιπόρους στον αγώνα για την παράταξη.

Ευχαρίστησε επίσης τους αντιδημάρχους, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων, τα κομματικά στελέχη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ και όλους τους προέδρους των ΔΗΜΤΟ που παραβρέθηκαν στην ομιλία του.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως οι εκλογές της Κυριακής είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών, αφού βρίσκουν την χώρα σε ένα σταυροδρόμι επιλογής.

“Είτε θα συνεχίσουμε στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου, είτε θα ρισκάρουμε να βάλουμε την χώρα σε νέες περιπέτειες. Είτε ανεβαίνουμε οικονομική βαθμίδα ή δοκιμάζουμε την Δημητρούλα. Είτε διαφυλάσσουμε τα σύνορά μας ή αφήνουμε τους μετανάστες να λιάζονται στις παραλίες. Θα γυρίσουμε πάλι στις πολιτικές αστειότητες και τρέλες του 2015; Θα έχουμε μια Ελλάδα αποκλεισμένη και απομονωμένη ενεργειακά;

Αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία και κυρίως τους νέους είναι το παρόν, το μέλλον, η προοπτική, η ευημερία, η καθημερινότητα, η ασφάλεια. Ύστερα από χρόνια ενισχύθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας με αεροπλάνα και υποβρύχια νέας γενιάς.

Η ελληνική διπλωματία πέτυχε στρατηγικές αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, επέκτεινε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο, καθόρισε θαλάσσιες ζώνες με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Ανακουφίστηκε επιτέλους ο τόπος από τα παράνομα κύματα μεταναστών” ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Παράλληλα ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στις δυσκολίες των  τελευταίων τεσσάρων χρόνων, στις κρίσεις εθνικών θεμάτων, υγειονομικές, ενεργειακές και στην πρωτοφανή ακρίβεια, θέματα τα οποία αντιμετώπισε η Κυβέρνηση, όπως είπε, με επιτυχία.

“Βέβαια πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν, να στηριχθούν περισσότερο οι νέοι, αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν οικογένεια, και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι για μια οικογένεια να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της καθημερινότητας και των οικογενειακών υποχρεώσεων.

Στην υγεία, το βασικότερο ζητούμενο μιας ευνομούμενης πολιτείας, έχουν γίνει πολλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού και τριπλασιασμό των ΜΕΘ. Αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Και επιτέλους ένα χρόνιο αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας και του Αγρινίου, η δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου, λαμβάνει σάρκα και οστά, γίνεται πραγματικότητα.

Στην ασφάλεια, υπέρτατο δικαίωμα της κοινωνίας, να νοιώθει ασφαλής κάποιος παντού, έχουμε τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας των τελευταίων ετών.

Με την ιδιότητα μου ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, μπαίνει η βάση για τη δημιουργία της πρώτης βιομηχανικής φυλακής στον νομό, κοντά στο Αγγελόκαστρο που θα φέρει πάνω από 500 μόνιμες θέσεις εργασίας, χιλιάδες επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή και μεγάλη αύξηση της αστυνόμευσης” είπε ο κ. Καραγκούνης.

Τέλος, η τουριστική ανάπτυξη της χώρας, η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, άλλαξε πρόσωπο τα τελευταία χρόνια μέσα από σκληρή δουλειά. Και μόλις πριν λίγες εβδομάδες υπεγράφη η συμφωνία με τον δήμο Ακτίου Βόνιτσας για να βγει σε διεθνή διαγωνισμό η πρώτη μαρίνα στη Ελλάδα μετά από 25 χρόνια, η μαρίνα της Παλαίρου που θα φέρει πάνω από 500 θέσεις στην περιοχή, όπως και το τουριστικό καταφύγιο στην Βόνιτσα που ήδη εκτελείται, και η μεγάλη τουριστική επένδυση στο Βαρκό προϋπολογισμού άνω των 180 εκ ευρώ.

Προσωπικά στοιχήματα του ιδίου για να εκκινήσουν και να προχωρήσουν διότι θα φέρουν στην περιοχή στα επόμενα 3 χρόνια πάνω από 2500 θέσεις εργασίας. Σε αυτή την ίδια πλατεία είχε δεσμευτεί για περισσότερες θέσεις εργασίας, για περισσότερες δουλειές.

Αναφέρθηκε όμως και στην μεγάλη εκκρεμότητα της Κυβέρνησης με την κάθετη σύνδεση αλλά και στη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι θα υλοποιηθεί άμεσα ενώ σε λίγους μήνες θα ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Αμβρακία – Άκτιο ενώ έπονται και άλλα έργα προς ολοκλήρωση όπως είναι το Αγρίνιο Καρπενήσι.

“Η Κυβέρνηση έφερε περισσότερες επενδύσεις, νέες δουλειές, στήριξε το εισόδημα, τον πρωτογενή τομέα, έκανε ένα κράτος πιο φιλικό προς τον πολίτη. Και θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια και τόλμη, ώστε οι Έλληνες να  συνεχίσουν να προκόβουν” ανέφερε.

Τέλος ο Κώστας Καραγκούνης δεσμεύτηκε να βοηθά τον νομό, να βοηθά τους πολίτες, να βοηθά τα παιδιά της Αιτωλοακαρνανίας σε όλες αυτές τις προκλήσεις.

Δεσμεύτηκε για μια Αιτωλοακαρνανία με περισσότερες θέσεις εργασίας, μια Αιτωλοακαρνανία με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, μια Αιτωλοακαρνανία που κρατά τους νέους της και φροντίζει τους μεγαλύτερους.

  

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ