Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπίκαιραΞεκινούν και φέτος οι δωρεάν περιηγήσεις στη Λίμνη Κρεμαστών

Ξεκινούν και φέτος οι δωρεάν περιηγήσεις στη Λίμνη Κρεμαστών

Από την 1η Αυγούστου και μέχρι το τέλος καλοκαιριού ξεκινούν οι δωρεάν περιηγήσεις πολιτών στη Λίμνη Κρεμαστών, μέσω ναυλωμένων τουριστικών σκαφών.

Η συγκεκριμένη δράση, που είχε ξεκινήσει με μεγάλη επιτυχία πέρυσι, θα υλοποιηθεί και φέτος με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς και των Δήμων Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Καρπενησίου και Αγράφων.

Η ναύλωση  τουριστικών  σκαφών  και  η δρομολόγηση  της  πλοήγησης  αυτών  στη  τεχνητή  Λίμνη Κρεμαστών είχε προσελκύσει το 2022 μεγάλο ενδιαφέρον, και για φέτος θα πραγματοποιηθεί το ίδιο δίνοντας τη  δυνατότητα επισκεψιμότητας.

Μέσω αυτής της δράσης δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη του τουρισμού και αναψυχής ήπιας μορφής, και προβάλλονται οι περιβαλλοντικοί πόροι της λίμνης Κρεμαστών και των ευρύτερων παραλίμνιων περιοχών.Παράλληλα, αναμένεται να υλοποιηθούν και εκδηλώσεις ανάδειξης της λίμνης Κρεμαστών, όπου θα προβληθούν τα πλούσια φυσικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αναρτηθεί και το σχετικό πρόγραμμα των περιηγήσεων με όλες τις λεπτομέρειες.

«Είμαστε χαρούμενοι που και αυτή τη χρονιά υλοποιούμε το πρόγραμμα δωρεάν περιηγήσεων στη Λίμνη Κρεμαστών με σκοπό την ανάδειξή της και την προβολή της. Με τη συνδρομή και άλλων φορέων αυτοδιοίκησης, συνεργαζόμαστε για να επιτευχθούν σταδιακά όλα τα προαπαιτούμενα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Η προάσπιση και προστασία του υδάτινου δυναμικού της Αιτωλοακαρνανίας είναι διαρκής μας προτεραιότητα, και ειδικά φέτος το αποδείξαμε με τις πετυχημένες δράσεις και εκδηλώσεις που υλοποιήσαμε» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ