Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευσηΚυκλοφόρησε για 11η χρονιά η σχολική εφημερίδα του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Κυκλοφόρησε για 11η χρονιά η σχολική εφημερίδα του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Η συντακτική ομάδα του 2ου ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου με χαρά ανακοινώνει ότι κυκλοφόρησε το 11ο τεύχος της σχολικής εφημερίδας “Μαθητοτυπία” η οποία  εμπεριέχει πλούσια θεματολογία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και παρουσιάζεται μέσα από την νεανική οπτική γωνία , εξωτερικεύοντας ευαισθησίες, εκφράζοντας ανησυχίες και θέτοντας προβληματισμούς. 

Η έκδοση μιας σχολικής εφημερίδας είναι μια δράση μη τυπικής μάθησης κατά την οποία ο μαθητής ανακαλύπτει τον κόσμο, δουλεύει ομαδικά, εκφράζεται με παρρησία, αποκτά αυτοπεποίθηση. 

Βέβαια στη διαδικασία αυτή καταλυτικός ο ρόλος του εκπαιδευτικού. Αυτός θα προτείνει ιδέες, θα ελέγξει διακριτικά τα κείμενα και θα κινητοποιήσει τους μαθητές. Η συνεργασία του μαθητή με τον εκπαιδευτικό απογειώνεται στην πρακτική σύνταξης και έκδοσης μιας εφημερίδας. 

Η μαθητική εφημερίδα είναι το δημόσιο βήμα του σχολείου. Μέσω αυτής οι νεαροί δημοσιογράφοι διαλέγονται με τους συνομήλικους τους αλλά και με την ευρύτερη κοινωνία.

Το σχολείο εξέρχεται από τη στενότητα – κυριολεκτικά και μεταφορικά-του μικρόκοσμου του και διαλέγεται με την πραγματικότητα. Προβλήματα, στολίδια του πολιτισμού και της παράδοσης, ελαττώματα και προτερήματα, ανθρώπινες συμπεριφορές αποτελούν μέρος της θεματικής μιας σχολικής εφημερίδας. Οι έφηβοι δημοσιογράφοι – ερευνητές μετατρέπονται σε ενεργούς και υποψιασμένους δέκτες του κοινωνικού γίγνεσθαι με κριτήρια ποιότητας στις επιλογές τους. 

Συγχαρητήρια στους συντελεστές της έκδοσης Γεωργίου Ειρήνη, Υποδ/ντρια ΠΕ 86 , Κεσίδου Κων/να ΠΕ02, Νικητοπούλου Μαίρη ΠΕ03 , Τζένου Σωτηρία ΠΕ89 και στη συντακτική Ομάδα των μαθητών οι οποίοι κατέθεσαν περίσσιο μεράκι, έμπνευση και ταλέντο στην έκδοση του 11ου φύλλου της εφημερίδας. 

Μπορείτε να δείτε την εφημερίδα μας στον παρακάτω σύνδεσμο: 

2 EPAL-AGRINIOU-SXOLIKH EFIMERIDA 2023-N11 by irenegeorgiou134 – Flipsnack 

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ