Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΚυβερνητικό κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Αγρίνιο

Κυβερνητικό κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Αγρίνιο

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία σε Δήμους και νομούς όλης της χώρας, σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου πραγματοποιεί επίσκεψη στον νομό Αιτωλοακαρνανίας στην οποία συμμετέχουν οι:

  • Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης
  • Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας
  • Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος
  • Βουλευτές Κοζάνης Γεώργιος Αμανατίδης, Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Πιερίας Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.
  • Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Σπήλιος Λιβανός
  • Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π Αιτωλοακαρνανίας Γεώργιος Παρμάκης

Το κλιμάκιο αποτελείται από τρεις  ομάδες με πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία.

Στο Αγρίνιο το κλιμάκιο επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο Αγρινίου, όπου έγινε δεκτό από τον δήμαρχο Αγρινίου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε σημαντικά θέματα που αφορούν το Αγρίνιο και συγκεκριμένα θέματα όπως οι δυσμενείς εξελίξεις στο νοσοκομείο Αγρινίου, η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας & Ακαρνανίας, η οποία έχει μείνει στάσιμη αλλά και θέματα όπως η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και το Πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφθηκε το Αρχαίο Θέατρο Στράτου, την ανάπλαση του Πάρκου Αγρινίου και το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου.

“Με τον Αν.Υπουργο Ανάπτυξης και συμπατριώτη μας Νίκο Παπαθανάση επισκεφθήκαμε το αρχαίο θέατρο Στράτου και το Πάρκο Αγρινίου και τον ενημέρωσα για την πορεία των εργασιών. Ο Υπουργός έδειξε ακόμη ενδιαφέρον για τα έξυπνα παγκάκια που έχουμε τοποθετήσει σε σημεία του Αγρινίου” ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου,  Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος, Νίκος Παπαθανάσης συνοδευόμενος από το κυβερνητικό κλιμάκιο αλλά και από κομματικά στελέχη της περιοχής, επισκέφθηκε εκτός από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι  όπου ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο και είδε από κοντά την εξέλιξη των έργων ανάπλασης του δρόμου από Μεσολόγγι προς Τουρλίδα.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη ο ίδιος δήλωσε: «Στο πλαίσιο των επισκέψεων κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιήσαμε σήμερα ιδιαιτέρως γόνιμες συναντήσεις και επισκέψεις στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Συναντήθηκα με τους Δημάρχους της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και Αγρινίου με τους οποίους συζητήσαμε για θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και επισκέφθηκα χώρους που προχωρά η ανάπλασή τους και θα δώσουν πνοή ανανέωσης στην περιοχή. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα υπό εξέλιξη έργα υποδομής στον Νομό καθώς και για τα εργαλεία με τα οποία εξασφαλίσαμε αυξημένες ενισχύσεις για τις Περιφέρειες και θα στηρίξουν δυναμικά την επιχειρηματικότητα το αμέσως επόμενο διάστημα όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, οι πόροι του ΕΣΠΑ 2021-2027 και του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και τα εγγυοδοτικά εργαλεία της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Η Αιτωλοακαρνανία έχει σημαντική προοπτική ανάπτυξης».

Παράλληλα ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κος Γιώργος Κώτσηρας, αφού έφτασε στη Ναύπακτο, συνομίλησε με πολίτες αλλά και κομματικά στελέχη κατά τη διάρκεια βόλτας που έκανε στο κέντρο της Ναυπάκτου, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Θέρμου και κατέληξε με το υπόλοιπο κλιμάκιο στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου και στο Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή επίσκεψη στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχα τη χαρά να παρευρεθώ στη Ναύπακτο, το Θέρμο και το Αγρίνιο, έρχεται ως συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς.  Πληροφορηθήκαμε για τα έργα μείζονος σπουδαιότητας και είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε για τις πρωτοβουλίες και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενισχύει, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση των δικαστικών μεγάρων της περιοχής, ώστε συνεχώς να βελτιώνονται οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης. Συνεχίζουμε όλοι μαζί. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί διαρκώς να βρίσκεται δίπλα σε κάθε πολίτη».

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης κος. Λεωνίδας Χριστόπουλος, επισκέφθηκε το λιμάνι Πλατύγιαλου, πραγματοποίησε βόλτα στο κέντρο του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας όπου και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, επισκέφθηκε τη Βόνιτσα, είδε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δρόμο σύνδεσης Ακτίου – Βονίτσης με τη Λευκάδα, επισκέφθηκε το λιμάνι Βόνιτσας όπου και υπεγράφη σχέδιο ανάπλασης, έκανε βόλτα στην περιοχή κατά τη διάρκεια της οποίας συνομίλησε με πολίτες και επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αμφιλοχίας. Ο ίδιος δήλωσε: «Στο πλαίσιο της επίσκεψης στους Δήμους Ξηρόμερου, Ακτίου – Βόνιτσας και Αμφιλοχίας του Νόμου Αιτωλοακαρνανιας αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής αλλά και την διαχείριση προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Συζητήσαμε με εκπροσώπους φορέων, δημοτικές αρχές και πολίτες για μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη και την συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και για έξυπνες εφαρμογές πόλεων που μπορούν να προσφέρουν βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών. Επισημάνθηκε η ανάγκη για καταγραφή και προτυποποίηση των διαδικασιών του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι που ήδη συμβαίνει μέσω του Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών «Μίτος», και ειδικότερα στις διαδικασίες που αφορούν σε δημόσιες συμβάσεις και στην αλληλεπίδραση των πολιτών με τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη για υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων όπου ενημέρωσα για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027” του νέου ΕΣΠΑ που εγκρίθηκε σήμερα από την ΕΕ και ειδικότερα για τα 113 εκατομμύρια που θα διατεθούν σε δράσεις αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων για εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μέσω της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μελών του κλιμακίου στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής και κατέληξε στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Προέδρου της κ. Γεώργιου Παρμάκη και με την παρουσία στελεχών από όλο τον νομό.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ