Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμου: Ο λαός να αντισταθεί στα σχέδια εγκατάστασης αιολικού πάρκου

Για την πιθανή εγκατάσταση  αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο του δήμου Θέρμου, και την  δικαιολογημένη αντίδραση των όμορων κοινοτήτων Κόνισκας, Διπλατάνου , Αμβρακίας, Αργ. Πηγαδίου, Κοκκινόβρυσης κάνει λόγο με ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος Θέρμου, με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Χαρίλαος Μπουγάς.  Μάλιστα τονίζει ότι “εάν ο λαός της περιοχής με τους μαζικούς του φορείς με όρους ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ δεν αντισταθούν οργανωμένα στα σχέδια των επίδοξων “επενδυτών” να γίνουν πράξη, θα αποτελέσουν καταστροφική αρχή για το περιβάλλον, την κτηνοτροφία γενικότερα για την οικονομία της περιοχής”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Συμπολίτισσες /ες .

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανελέητη επίθεση από μέρους τμήματος του μεγάλου κεφαλαίου της ενέργειας αλλά και μικρότερων “κομπάρσων” της “πράσινης ανάπτυξης”. Ήρθε και στον τόπο μας η πρόκληση για αιολικό πάρκο στον ορεινό όγκο του δήμου μας, όπου και η δικαιολογημένη αντίδραση των όμορων κοινοτήτων Κόνισκας, Διπλατάνου , Αμβρακίας, Αργ. Πηγαδίου, Κοκκινόβρυσης. Σαν δημοτικό συμβούλιο Θέρμου με ομόφωνη απόφαση (την οποία και χαιρετίζουμε), αντιδράσαμε στην προσπάθεια εγκατάστασης του αιολικού πάρκου.

Δεν φτάνει όμως μια απόφαση των κοινοτικών και του δημοτικού συμβουλίου. Εάν ο λαός της περιοχής με τους μαζικούς του φορείς με όρους ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ δεν αντισταθούν οργανωμένα στα σχέδια των επίδοξων “επενδυτών” να γίνουν πράξη, θα αποτελέσουν καταστροφική αρχή για το περιβάλλον, την κτηνοτροφία γενικότερα για την οικονομία της περιοχής.

Δεν είμαστε γενικά και αόριστα ενάντια στην αιολική ενέργεια. Παλεύουμε να γίνει κτήμα του λαού που με μια άλλη εξουσία και με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό που θα παίρνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού με φθηνή  και ποιοτική ενέργεια.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *