Λήξη Ιερατικών Συνάξεων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Η λήξη των τακτικών μηνιαίων Ιερατικών Συνάξεων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για το εκκλ/κό έτος 2018-2019, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, στο Παναιτώλιο Τριχωνίδος.

Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, στην οποία ιερούργησαν οι ιερείς π. Χρυσοβαλάντης Παπασπύρου και π. Δημήτριος Χαμαλέτσος, καθώς και ο διάκονος π. Σιλουανός Ψιλιάς. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης , Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, συμμετείχε συμπροσευχόμενος από του ιερού Βήματος, ενώ αμέσως μετά τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του αειμνήστου ιδρυτού και κτήτορος του Ιερού Ησυχαστηρίου αρχιμανδρίτου Θεοκλήτου Ντζάθα.

Μετά το πλούσιο κέρασμα που προσέφερε η διαχειριστική επιτροπή στον κήπο του Ησυχαστηρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων η ιερατική σύναξη με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κοσμά.

Ο Σεβασμιώτατος αρχικά ενημέρωσε τους κληρικούς για την πορεία του Ιερού Ησυχαστηρίου, το οποίο, μετά την νομική τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που προέκυψαν από τον αιφνίδιο θάνατο του ιδρυτού του, ανήκει πλέον στην Ιερά Μητρόπολη. Ανακοίνωσε ότι, κύριος σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα Ιεραποστολικό, Πνευματικό – Συνεδριακό Κέντρο που θα μπορεί να φιλοξενεί πολλές από τις ποιμαντικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επιτυχημένη Εορτή Νεότητος με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου στο Αγρίνιο, ευχαριστώντας για μια ακόμα φορά την Επιτροπή Νεότητος. Αναφέρθηκε σε οργανωτικά θέματα λειτουργίας των Κατασκηνώσεων, αλλά και σε πρακτικά διοικητικά θέματα ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, τόνισε ιδιαιτέρως το ζήτημα της ενότητος στη διακονία των κληρικών, τόσο σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ τους, όσο και στη συμπεριφορά τους απέναντι στις σύγχρονες απαιτήσεις των πιστών, ενώ έδωσε το λόγο στους πατέρες για να καταθέσουν τις απόψεις και τις απορίες τους, στις οποίες έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις και οδηγίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *