Μακρυνεία: Δώρο ζωής χάρισε με το θάνατό της μια 41χρονη γυναίκα

Δώρο ζωής χάρισε με το θανατό της μια 41χρονη γυναίκα που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα η 41χρονη Ουρανία Ντόβα-Τσιάκου από το Κάτω Κεράσοβο Μακρυνείας έφυγε από τη ζωή μετά και από ολιγοήμερη νοσηλεία στον εν λόγω νοσοκομείο.

Έτσι πάρθηκε η απόφαση από την οικογένεια της για δωρεά οργάνων και σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε την Μ. Τρίτη, η δωρεά της καρδιάς σε λήπτη στην Ελλάδα, στο ΩΝΑΣΕΙΟ Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, από την άτυχη 41χρονη που ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

Η ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Χατζηκώστα αναφέρει:

“Η ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, ανθρωπισμού, πολιτισμού και αλτρουισμού καθώς και την βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Νοσοκομείο, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους συγγενείς της 41χρονης “για το ανθρώπινο μεγαλείο τους, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου αποφάσισαν να γεφυρώσουν τη ζωή με τον θάνατο”.

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, καθώς και όλο το προσωπικό των ομάδων μεταμόσχευσης που συνέβαλλε στην επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης δωρεάς οργάνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *